ŠTETNE KEMIKALIJE

Muškarci postaju sve feminiziraniji

08.12.2008 u 19:12

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje pokazalo je da je muški spol svih vrsta u opasnosti. Sve veća upotreba kemikalija i pesticida dovele je muške genitalije u pravu opasanost da se s vremenom feminiziraju, što pak dovodi u pitanje njihovu sposobnost za reprodukciju

Kemikalije koje se koriste u prehrambenoj ambalaži, kozmetici, dječjim puderima, električnoj robi identificirane su kao 'endokrini presretači' jer izravno utječu na hormonsku ravnotežu u živim organizma.

Te kemikalije mogu utjecati na mužjake kičmenjaka uključujući i ljudsku vrtu. Novorođeni dečki čije su majke bile izložene djelovanju kemikalija, koje su danas nažalost u širokoj upotrebi, rađaju se s manjim penisima i feminiziranim genitalijama.

'Ovo istraživanje pokazuje da je osnovni muški alat u opasnosti', upozorila je Gwynne Lyons koja se bavi proučavanjem utjecaja kemikalija na zdravlje i autorica ovog istraživanja.

Ljudi kao i živi svijet izloženi su utjecaju više od 100.000 kemikalija u zadnjih nekoliko godina, a Europska komisija priznaje da 99 posto njih nije adekvatno regulirano.