TVRDE ZNANSTVENICI

Muškarci još uvijek vješto izbjegavaju kućanske poslove

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.03.2012 11:35
  • Objavljeno 12.03.2012 u 09:49
muškarac čišćenje pospremanje

muškarac čišćenje pospremanje

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Velik broj žena smatra da obavlja najveći dio kućanskih poslova, za razliku od svojih partnera, a upravo je podjela kućanskih poslova jedan od čestih razloga za bračnu svađu. Rezultati novog istraživanja pokazali su da su žene u pravu te da muškarci još uvijek vješto izbjegavaju čišćenje i pospremanje

Rezultati istraživanja koje je proveo Institute for Public Policy Research pokazali su da čak osam od deset udanih žena obavlja više kućanskih poslova od svojih partnera, a tek svaki deset muškarac obavlja kućanske poslove jednako kao i njegova supruga, piše Daily Mail

Samo tri posto udanih žena provodi manje od tri sata tjedno u čišćenju i pospremanju, polovica žena potroši i do 13 sati tjedno na kućanske poslove, no znanstvenici u Velikoj Britaniji otkrili su da je tijekom godina ipak došlo do promjene u podjeli kućanskih poslova.

Osam od deset žena rođenih 1958. godine izjavilo je da češće pere odjeću i pegla nego njihovi partneri, a s tom izjavom se složilo sedam od deset žena rođenih 1970-ih godina.

Znanstvenici kažu da još uvijek vlada neravnoteža između spolova kada je riječ o kućanskim poslovima, a Nick Pearce, predsjednik Institute for Public Policy Research, kaže da je revolucija u ravnopravnosti spolova još uvijek nedovršen posao.

'Žene još uvijek obavljaju najveći dio kućanskih poslova, posebice ako imaju djecu', kaže Nick Pearce, napominjući da bi se muškarci svakako morali više uključiti u obavljanje kućanskih zadataka, ali i u odgoj djece.

Nedavno provedena anketa na internetskoj stranici Netmums pokazala je da velik broj žena kućanske poslove smatra jednom od najstresnijih stvari u životu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi