BEAUTY KUTAK

Muče vas akne? Evo kako ih kamuflirati!

08.04.2013 u 16:03

Bionic
Reading

Neželjeni prištić se, naravno, pojavio uoči važnog događaja i u panici si kako ćeš ga prikriti? Evo nekoliko korisnih savjeta!

Emma Stone, Katy Perry, Jessica Simpson ili Rihanna i dan danas imaju problema s aknama, no cure su tu ipak u maloj prednosti nad dečkima jer ove mrske 'ukrase' mogu kamuflirati uz pomoć korektora ili pudera.

Bitno je odabrati tip pudera koji je baš za tvoju kožu jer u protivnom možeš proizvesti kontraefekt i izazvati nove probleme.

U tinejdžerskim godinama najbolje je koristiti pudere i korektore koji su namijenjeni problematičnoj koži, a mnogi proizvodi osim te prikrivajuće funkcije imaju i ljekovitu ulogu jer sadržavaju sastojke koji djeluju protupalno.

Najbolje bi bilo prije kupnje isprobati testere jer ćeš tako najbolje procijeniti je li proizvod savršen izbor za tvoju kožu. Ako imaš neke dvojbe, u parfumeriji ili ljekarni zamoli za savjet. Bitno je da puder ili korektor ima oznaku UV te da je 'nekomedogen', odnosno da ne začepljuje pore. Nijansu uvijek biraj na dnevnom svjetlu – bitno je da se stopi s kožom.

Kako uspješno prikriti prišt

Prije svega dobro očisti kožu, a na aknu nanesi preparat koji pomaže njezinom isušivanju.

Korektor koji je namijenjen upravo koži sklonoj prištićima pažljivo nanesi i malo razmaži, vrhovima, naravno, čistih prstiju ili još bolje specijalnim kistom. Nemoj ga nikad pritiskati direktno s vrha, već nježno nanesi korektor sa strane. Važno je i da nijansa bude najbliža tvojoj puti.

Za kraj nanesi tanki sloj pudera u prahu (najbolje je da je mineralni, u pjeni (mousse) ili onaj koji ima oznaku da je nekomedogen kako bi upio masnoću i dodatno prekrio nepravilnosti).

I savjet za kraj: ako ti se čini da se situacija s prištićima nikako ne smiruje, nikako ne odgađaj posjet dermatologu. I naravno, nemoj odlaziti na spavanje sa šminkom na licu.