USPJEŠNA FORMULA

Mršavjeti se može i uz samo 12 minuta vježbanja tjedno

09.01.2015 u 10:55

Bionic
Reading

Prva knjiga 'Brza dijeta' objavljena prije dvije godine stekla je mnoge poklonike, jer se radilo o principu da se dva dana u tjednu kalorije smanje za trećinu, a u novom izdanju otkriveno je kako pametno vježbati i imati još više koristi

Autor knjige, doktor Michael Mosley, drugo je izdanje objavio u suradnji s Mimi Spencer te su opisali kako je dovoljno vježbati četiri minuta nekoliko puta tjedno kako biste mršavjeli. Uz to je preporučen njegov režim prehrane, što znači da dva puta tjedno žene ne smiju unijeti u organizam više od 500, a muškarci 600 kalorija.

Što se vježbanja tiče, autori se pozivaju na studiju koju su objavili u knjizi. Ispitanici su vježbali tri dana u tjednu, ali ne zaredom. U svakoj su vježbi imali tri trenutka u kojima su naglo ubrzali jačinu treninga i dali sve od sebe da izdrže ritam 20 sekundi.

Nakon 12 tjedana prosjek izgubljenih kilograma u tom razdoblju bio je 4,6, a jedan je polaznik smršavio čak 12 kilograma. Druga je studija pokazala da su oni s 40-minutnim vježbanjem tri puta tjedno izgubili duplo više kilograma.

No Mosley objašnjava kako nema potrebe ubijati se u vježbanju 40 minuta jer uz dijetu i četverominutne serije možete postići odličan rezultat koji će se održati. Naglašava da je jedino bitno da kombinirate eksplozivne dijelove jer će oni topiti masnoće. Ako se penjete uz stepenice skupite snagu i naglo ubrzajte i to ponovite nekoliko puta. Iako nije znanstveno dokazano, 12-minutno vježbanje preporučuje se upravo na takozvana dva brza dana kada je smanjen unos kalorija.