HUMANITARNA AKCIJA

Mozaik knjiga donira SOS-Dječja sela

26.11.2009 u 21:00

Bionic
Reading

Mozaik knjiga najavljuje donaciju knjiga za knjižnice SOS-Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci i suradnju s SOS-Dječjim selom Hrvatska u božićnoj akciji prodaje božićnih i novogodišnjih čestitki

Povodom obilježavanja 20 godina knjižnog kluba Svijet knjige, Mozaik knjiga odlučila je darivati djecu SOS-Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci knjigama koje će opremiti knjižnice u tim dječjim selima. Ujedno to je i pomoć i podrška ne samo djeci SOS-Dječjih sela nego i svima koji koriste knjižnice u lokalnoj zajednici. Donacija broji više od 200 naslova ukupne vrijednosti 10.000 kuna.

Uručenje donacije održat će se 17. prosinca 2009. u SOS-Dječjem selu Lekenik u sklopu božićne proslave u SOS-Dječjem selu.

Udruga SOS-Dječje selo Hrvatska skrbi o 240 djece bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi pružajući im dom, sigurnost, ljubav i izobrazbu nužnu za sretno djetinjstvo. Život u SOS–Dječjim selima nalik je životu svake obitelji, samo što su njihove SOS-obitelji nešto veće a o njima se brinu SOS-mame. Mališani predškolskog i školskog uzrasta svoj novi dom su našli u SOS-Dječjim selima u Ladimirevcima i Lekeniku, a o mladima srednjoškolskog uzrasta skrbimo u pet SOS-Zajednica mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu.

Treba istaknuti da su se ove godine u božićnoj akciji Darujmo srcem u kojoj SOS-Dječje selo Hrvatska prikuplja sredstva od prodaje božićnih čestitki pridružili Mozaik knjiga i Svijet knjige.
Božićne i novogodišnje čestitke reprodukcija su dječjih slika na svili nastalih u SOS-Dječjem selu Lekenik.