HIT NA TIKTOKU

Monica Bellucci pokrenula novi beauty trend: Sada svi žele make-up poput njezinog

22.03.2024 u 11:28

Bionic
Reading

Tamna kosa, smeđe oči, guste obrve podignute prema gore, sljepoočnice i obrazi isktaknuti terakota bronzerom i samo dodir osunčanog rumenila na obrazima, temelj je talijanskog looka i novog, velikog beauty trenda s TikToka

Talijanski make-up jedan je do trenutno najrasprostranjenijih beauty trendova, a njegova glavna muza je zanosna Monica Bellucci.

U talijanskom make-upu glavni fokus je na očima, pojačanim i omekšanim slojevitošću dvaju mat sjenila - hladnog golubije smeđeg, koje se nanosi preko cijelog pokretnog kapka, i jednog tamnijeg čokoladnog tona, koje se utapka u središnji dio i zatim izblenda, duž cijele vjeđe.

Ovoj kombinaciji zatim se dodaje meka crna olovka, iznad i ispod oka, koja se dodatno obrađuje finim kistom, stvarajući izduženu sjenu koja daje dodatnu dubinu i širinu izgledu.

Nakon stvaranja efekta mačkastih očiju linijom tekuće olovke za oči i nanosa maskare u boji kave na donje i gornje trepavice, fokus se prebacuje na usne koje se iscrtavaju olovkom nijanse nude i popunjavaju kremastim ružem za usne nude efekta.

Talijanski make-up neki vide kao ekstenziju looka mafijaške žene, neki ga smatraju nastavkom 'messy girl' make-up trenda, dok je za neke samo još jedan, pomalo sterotipni, ideal ljepote koji će prije ili kasnije prestati biti trendom, baš kao i prethodni.

  • +3
Monica Bellucci Izvor: Profimedia / Autor: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia
sve osim nogometa