DRUGA KOŽA

Mogu li tonirane kreme zamijeniti tekuće pudere?

18.04.2011 u 10:58

Bionic
Reading

Savršena make-up podloga je ona koju ne osjećamo. Počnete li osjećati da ste u tijesnoj koži, promijenite 'odjeću za lice'

Ako ste se teškim puderima štitili od niskih temperatura, za to zaista više nema potrebe. Dopustite koži da diše. U slučaju make-up podloga: manje je više! Nažalost, starije tinejdžerice i 20-godišnjakinje nerijetko misle da će izgledati starije kad potpuno prekriju lice teškim tekućim puderom i dodatno ga zacementiraju kompaktnim. Ironično, blagodati perolakih toniranih krema žene najčešće otkriju prekasno.

Vlasnice zrele i masne kože trebaju izbjegavati tekuće pudere na bazi ulja, dok će takvi dobro doći onima sa suhom kožom. Vlasnice normalne kože u svoju dnevnu make-up rutinu mirne duše mogu uvesti praktične tonirane kreme i fiksirati ih puderom u kamenu ili prahu, a tijekom večernjih izlazaka mogu se pouzdati u kamuflažne sposobnosti tekućih pudera laganih tekstura.

Prilikom kupnje tekućeg pudera ili tonirane kreme, nemojte zapasti u klasičnu zamku odabira nijanse pod neonskom rasvjetom na zapešću ruke jer se boja kože uvelike razlikuje od one na licu. Otiđite na prirodno svjetlo pa nijansu željenog proizvoda testirajte tako da malu količinu nanesete na bradu i čelo. Tako ćete pouzdano znati imate li dobitnu nijansu ili ne.

Iako je komparativna prednost tonirane kreme ta da istodobno njeguje kožu i prikriva nepravilnosti, prije njenog nanošenja nije na odmet impregnirati lice serumom i/ili uobičajenom dnevnom njegom, bila to hidratantna ili anti-age krema. Oni kojima se ne da, nemaju vremena ni realne potrebe za tim, mogu se pouzdati u njegujuće sposobnosti svoje tonirane kreme.

Ako procijenite da su tonirane kreme 'preslabe' kako bi se nosile sa svim zahtjevima vašeg problematičnog tena, situaciju 'izgladite' korektorom pa tek onda nanesite tekući puder.