NAKON 14 GODINA

Modno iznenađenje sa seta hit serije: Carrie Bradshaw udahnula novi život kultnoj vjenčanici

04.11.2022 u 11:16

Bionic
Reading

Osim novih avantura poznatih prijateljica, obožavatelji franšize ‘Seks i grad’ s nestrpljenjem iščekuju vidjeti kostimografiju koja oduvijek ima ključnu ulogu u ovom hit projektu HBO-a. Snimanje druge sezone spinoff serije 'I tek tako...' (And Just Like That…) posljednjih tjedana odvija se na brojnim lokacijama u New Yorku, a svojim posljednjim izdanjem sa seta legendarna Carrie Bradshaw rijetke je ostavila ravnodušnim

Pojedini modni komadi viđeni u seriji ‘Seks i grad’, a zatim i dvama filmskim nastavcima, postali su nezaboravnim. Slučaj je to s raskošnom vjenčanicom korzetne podstave koju je Carrie za vjenčanje s Facom poklonila legendarna britanska dizajnerica Vivienne Westwood, nakon što ju je nosila na snimanju vjenčanog editorijala za modnu bibliju Vogue.

U prvom filmu 'Seks i grad' ta raskošna vjenčanica od svile u boji slonovače nije stigla dalje od stepenica Javne knjižnice u New Yorku te je dugi niz godina stajala pažljivo zapakiranom u walk-in ormaru glavne junakinje.

Nakon 2008. godine, kada je imala svoju premijeru, ovu vjenčanicu ponovno ćemo ugledati na Carrie zahvaljujući snimanju druge sezone serije ‘I Tek Tako...’. Iako je za sada nepoznato kojim ju je povodom odlučila ponovo odjenuti, stilizirala ju je na jednak način kao za vjenčanje koje se nije dogodilo.

  • +12
Snimanje druge sezone serije 'And Just Like That' Izvor: Profimedia / Autor: Eric Kowalsky / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ptice kao motiv imaju vrlo značajnu ulogu u njezinom odnosu s Facom. Za svoje prvo vjenčanje, ono koje se nije održalo, Carrie je uz vjenčanicu Vivienne Westwood nosila pokrivalo za glavu s perjem, a nosila je još jedan ukras za glavu s pticama u prvoj sezoni 'I tek tako'. Prije toga, u seriji 'SATC', kada ona i njezin tadašnji dečko razmišljaju o tome da kažu 'Volim te', Mr. Big izražava svoje osjećaje prema Carrie dajući joj dobro poznatu ekcentričnu duck torbu Judith Lieber.

Prije izdanja u danas kultnoj vjenčanici, Carrie je na setu druge sezone serije 'I tek tako' uočena s neobičnom torbom goluba - djelo popularnog britanskog dizajnera JW Andersona.