NA DVIJE ADRESE U ISTO VRIJEME

Modnim spektaklom Aleksandra Dojčinović najavljuje ljeto iz snova

15.03.2019 u 11:35

Bionic
Reading

Modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović novu 'Resort 2019.' kolekciju predstavlja u zagrebačkom Tehničkom muzeju, ali i splitskom CineStaru - i to u isto vrijeme

Nova, sedma po redu, samostalna revija Aleksandre Dojčinović, dizajnerica će 2. travnja smjestiti u zagrebački Tehnički muzej Nikola Tesla, gdje je danas, uz rodni Smiljan i tamošnji Memorijalni centar, najvidljivija ostavština znanstvenika koji nam je ostavio uporabu električne energije kakvu danas znamo, koji je napravio prvi elektromotor na izmjeničnu struju, istraživao rendgenske zrake, pridonio osnovnim saznanjima o kozmičkim zrakama i potpisao dinamičnu teoriju gravitacije.

Aleksandra Dojčinović osvrnut će se revijom na Teslu, modernizirajući njegovu ostavštinu na način na koji bi i on sam to radio danas, pa će se revija po prvi put u povijesti branda, ali i općenito hrvatske mode, zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, održavati istovremeno na dvije lokacije - u Tehničkom muzeju i u live prijenosu u CineStaru 4DX Mall of Split, za odabrane uzvanike, uz dva paralelna after partya.

Ta mogućnost bivanja na dva različita mjesta u isto vrijeme uvelike se naslanja na ono što je prije više od sto godina električnom energijom kao početkom svega modernog utabanao Tesla. Revijom ‘Resort 2019.' Dojčinović će ukazati i na problematiku hrvatskih znanstvenika sa svjetskom reputacijom, čiji je rad u Hrvatskoj još uvijek nedovoljno priznat i prepoznat.

A revija, na kojoj će modeli novu resort kolekciju predstavljati na catwalku okruženi najboljim muzejskim eksponatima, starim i nešto novijim strojevima, će tu večer biti rezultat čarobne povezanosti mode i znanosti. Zahvaljujući Tesli i njegovim suvremenicima ponajprije.

  • +14
Modna revija Lei Lou by Alex Izvor: Promo fotografije / Autor: FlickFactory

Kolekcija će odmah nakon revije biti dostupna u Lei Lou trgovinama, kao i u svjetskim showroomovima s kojima naša najuspješnija dizajnerica surađuje već duže vrijeme i zahvaljujući kojima njezine haljine sve češće nose neke od najvećih zvijezda današnjice.