DOZA INSPIRACIJE

Modni komad na koji se uvijek možete osloniti: Ove hlače omiljena su zamjena za traperice

02.12.2023 u 12:06

Bionic
Reading

Kada ne znate što odjenuti, bilo da tražite formalan look za ured ili cool outfit u večernjim satima, krojene hlače širih nogavica odjevni su komad na koji se uvijek možete osloniti

Klasična silueta koju imitiraju krojene hlače ide uz gotovo sve: možete ih kombinirati s ravnim cipelama, poput trendovskih balerinki ili retro tenisica, ali i s čizmama na petu i klasičnim salonkama - uvijek ostavljaju upečatljiv dojam u osmišljenim stajlinzima.

Jedan od trendova sezone, koji podjednako vlada street style lookovima i dizajnerskim kolekcijama za aktualnu sezonu, odnosi se na kombinaciju krojenih hlača sive boje s odgovarajućim sakoom ili blejzerom, a potom i na hlače jednakog kroja s uzorkom pinstripes i odgovarajućim kaputom. Definitivno su to kombinacije kojima su modne greške svedene na minimum i sigurna opcija u danima u kojima nemate vremena razmišljati što odjenuti.

Njihov predimenzionirani dizajn brojne dame najradije se trude naglasiti širokim komadima poput košulja i sakoa u maniri 80-ih, a brojni brendovi i ove sezone potrudili su se da na policama trgovina ne manjka zanimljivih inačica ovih popularnih hlača elegantnog izgleda.

  • +8
Krojene hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Crne krojene hlače

Krojene hlače, crne i nježnog kroja, ne poznaju godišnja doba: savršene su za nošenje zimi s džemperom okruglog izreza ovratnika i toplim kaputom ili ljeti sa skraćenim topom u boji - za razbijanje ozbiljnog dojma koji prirodno emitiraju. Tražite li hlače koje ćete dodati u svoju garderobu i uvijek nositi, odlučite se za lagane verzije od tkanina poput pamuka ili viskoze, no ako vam nedostaje zimski model, fokusirajte se na verzije od toplijih tkanina poput vune (ili mješavine vune) i kašmira.

Sive krojene hlače

Među neprikosnovenim trendovima za jesen zimu 2023. nalazimo sivu, pa kategorija posvećena širokim hlačama u toj boji nije mogla izostati za potpuno usklađen look, kakav predlaže talijanska Bottega Veneta, ili uz klasični blejzer i košulju, također savršene za svečanije prilike. S obzirom na temperature, a budući da siva ima mnoge nijanse, možete je kombinirati s džemperom u boji koju volite, od klasičnih poput crne i bordo do alternativnijih poput lila i zelene.

Krojene hlače na prugice

Hlače na pruge, mekog kroja i širokih nogavica, već su se nametnule kao jedan od jesenskih i zimskih trendova, Usprkos vrlo ozbiljnom izgledu, zahvaljujući predimenzioniranoj silueti savršeno se uklapaju i u najalternativnije street style trendove, no to ne znači da se ne mogu kombinirati i uz klasični look, zaokružen toplim kaputom elegantnog izgleda.

Smeđe krojene hlače

Smeđa, od bež do boje kave, također je dio trendova sezone; za look sa chic prizvukom nosite smeđe hlače uz odgovarajuću krojenu jaknu, ali ako tražite alternativnu odjeću, pokušajte ih upariti s kožnim gornjim dijelom koji će se savršeno slagati s njihovom smeđom bojom, dajući više poticaja čak i većinski minimalističkom looku.

Krojene hlače u vedrim bojama

U kolekcijama predstavljenim za aktualnu sezonu zapažene su i krojene hlače, uvijek nježnog i širokog kroja, u nekonvencionalnim bojama poput bordo (među trendi bojama sezone) i svijetloplave.