MODA

Nikad dosta bijelih košulja u ormaru; ne izlazi iz mode, a tako je lako u njoj izgledati dobro

01.11.2023 u 10:23

  • +7

Poznate dame u bijelim košuljama

Izvor: Profimedia / Autor: BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / ABACA PRESS / REYNAUD JULIEN/LAURENT VU / SIPA PRESS / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Bezvremenski elegantan i sofisticiran izgled bijele košulje čini ju najcjenjenijim odjevnim komadom u ormaru, a da je prihvatljiv odabir u svakoj prilici kroz godine je dokazalo mnoštvo slavnih dama

Bijela košulja s razlogom slovi za modni klasik u ormaru. Na novom Tjednu mode u Parizu postala je glavnim odabirom poznatih dama na reviji Diora, dok je francuska diva Carole Bouquet u dvorcu Versailles dokazala zašto je bijela košulja dobitan odabir i za hod crvenim tepihom.

Osim Bouquet, navedeno su tijekom godina dokazale brojne druge dame iz svijeta slavnih. Sa najzapaženijim izdanjem u bijeloj košulji na crvenom tepihu i danas se može pohvaliti zvijezda 'Sirovih strasti', glumica Sharon Stone.

Dodjela filmskih nagrada Oscar održana 1998. godine u modnom smislu ostat će zauvijek upamćena po njezinom izdanju u bijeloj košulji s potpisom high street brenda Gap i dugom suknjom od satena boje lavande, koju je za zvijezdu 'Sirovih strasti' kreirala Vera Wang.

Koliko je bijela košulja moćan odjevni komad, potvrdila je i slavna dizajnerica Carolina Herrera, koja ih ne prestaje reinterpretirati od svoje premijerne kolekcije za 1981. godinu.

'Obožavam bijele košulje jer mi daju osjećaj sigurnosti. Možete ih nositi uz bilo što. Svatko se svojim načinom na koji nosi bijelu košulju može razlikovati od drugih. Dizajniram bijele košulje otkad znam za sebe i još mi nisu dosadile', svojedobno je priznala za modnu bibliju a s njezinim riječima, osim vojske slavnih dama, slažu se brojne žene diljem svijeta.

Usprkos nekim novim trendovima na modnoj sceni, bijela košulja sveprisutan je komad ne samo u kolekcijama čuvene dizajnerice, već i brojnih drugih dizajnerskih brendova i popularnih high street trgovina.

  • +12
Bijele košulje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U vremenima kada modnom scenom dominira takozvana estetika tihog luksuza, košulja bijele boje njezin je najveći saveznik.

Sudeći po aktualnoj ponudi na policama trgovina, uz klasične verzije ovog modnog klasika, ističu se njegove moderne verzije u pogledu detalja i samog kroja.

Španjolska Zara, primjerice, u svoju aktualnu ponudu uvrstila je efektne modele bijelih košulja ukrašene srebrnim perlicama, detaljem patentnog zatvarača ili čvora na području torza koji posebno laska figuri.

Ljepota ovog novih stilova klasične bijele košulje leži u ispoliranom i sofisticiranijem izgledu naspram standardnih modela, pritom dajući moderan osjećaj osmišljenim kombinacijama. Osim toga, moguće ih je stilizirati na pregršt zanimljivih načina, kao i klasične verzije kakvim ni ove sezone ne oskudijevaju police trgovina.

Bijela košulje u stajlinzima street style zvijezdi