nEODOLJIVI TREND

Izgledaju skupo i moćno: Ove haljine odišu luksuzom i ponovno drmaju modnom scenom

11.11.2023 u 14:56

Bionic
Reading

Mekani baršun luksuznog izgleda posljednjih godina postao je sastavnim dijelom jesensko-zimskih kolekcija, pritom kraseći brojne odjevne komade, modne dodatke, ali i obuću

Od 2016. godine pa sve do danas baršun je podjednako prisutan u kolekcijama dizajnerskih i high street brendova namijenjenim hladnim mjesecima u godini. Luksuznog izgleda, taj je materijal s padom temperatura tradicionalno tražen, a ove sezone najpoželjniji je u formi haljina, što potvrđuju aktualne kolekcije renomiranih dizajnerskih brendova.

U ormarima svjetskih fashionistica i dama iz svijeta slavnih, haljine od baršuna su se posve udomaćile. Velik dio njihova šarma i popularnosti leži u eleganciji, ali prije svega svestranosti i beskonačnim mogućnostima stiliziranja. Ukratko, pogotovo onih dana, kada ste u žurbi ili nemate volje (ili želje) posvetiti se odabiru posebnog looka, uvijek možete računati na baršunastu haljinu koja za minimalan trud rezultira maksimalnim učinkom.

Baršunaste haljine na modnim pistama

U pogledu visoke mode brojni su dizajneri ove sezone predstavili vlastitu ideju baršunaste haljine, redefinirajući pojam 'klasike' i oblikujući ga tako da bude aktualan i moderan. Postoje brojne varijacije na temu, a ne tiču se samo kroja ili duljine poruba, jer dizajnerski prijedlozi zapravo mogu poprimiti oblik kroz trendi boje sezone i dodatak suvremenih aplikacija i detalja, poput zavodljivih izreza.

Kada želite biti besprijekorni, ali ste u nedoumici koju haljinu odjenuti, tu je uvijek model od baršuna koji će u tren oka riješiti situaciju i ne samo kada je u pitanju kreiranje stajlinga za svečane prigode, o čemu dovoljno svjedoče street style prizori s tjedana mode.

Baš poput sestrinskog samta, baršun se savršeno sljubljuje s komadima koji slijede retro tematiku, kao što su hlače trapez nogavica ili trenirke po uzoru na modele s potpisom brenda Juicy Couture, kakve su drmale modnom scenom početkom milenija. Neovisno o tome odlučili se za njega u verziji sakoa ili haljine, ove sezone u mekom baršunu luksuznog izgleda greške su svedene na minimum, no poželite li ipak ga istaknuti u formi haljine, obratite pozornost na ove verzije.

  • +10
Haljine od baršuna Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Crna baršunasta haljina

Dugu haljinu od crnog baršuna ne treba posebno predstavljati. Ova haljina pravi je saveznik u situacijama koje zahtijevaju svečaniji dress code, stoga ju se isplati imati u kolekciji.

Duga baršunasta haljina u zagasitim bojama

Uz crnu verziju duge haljine od baršuna, ove sezone ističu se i verzije u zagasitim bojama, prigodnim za hladnu sezonu pred nama.

Baršunasta haljina sa izrezima

Detalj izreza razbija profinjenu privlačnost elegantnih haljina od baršuna i pritom posebno ističe figuru.

Mala crna haljina od baršuna

Crna baršunasta mini haljina idealan je izbor ako se, unatoč niskim temperaturama, ne želite oprostiti od mogućnosti isticanja nogu u stajlinzima. Savršena opcija pri svakodnevnom odijevanju, ali i za večernje prigode, kada ne znate što biste odjenuli: za dan uz ravne balerinke (+hulahupke) i predimenzionirani kaput, za večer uz visoke čizme i dugi baloner od kože.

Baršunasta mini haljina u vedrim bojama

Tražite li haljinu uz koju nećete proći nezapaženo, s minijaturnim haljinama od baršuna u vedrim bojama uspjeh je zagarantiran. Ono što ih čini jedinstvenima, međutim, nije samo boja, već i suvremeni detalji poput kapuljače, kao što je slučaj s modelom iz ponude brenda Alaïa.