HIT SEZONE

Dominiraju stajlinzima: Ove čizme najveća su konkurencija kaubojskim modelima

11.11.2023 u 11:31

Bionic
Reading

Kao što je u ljetnoj mjesecima predvidjela modna biblija Vogue, referirajući se na stajlinge posjetiteljica glazbenih festivala, bajkerske čizme jedan su od najpoželjnijih modela nove, jesensko- zimske sezone

Kao za većinu aktualnih trendova na modnoj sceni, i za trend bajkerskih čizmi najodgovornija je Miuccia Prada. Kada ih je prošle godine predstavila u kolekciji brenda Miu Miu za sezonu jesen/zima, nije trebalo dugo čekati da ih usvoje najveće street style zvijezde poput Dankinje Pernille Teisbaek.

Ove sezone bajkerski modeli čizama predstavljaju glavnu konkurenciju kaubojskima, čijih različitih verzija ponovno ne manjka na policama trgovina.

Specifična grubog izgleda i najčešće u crnoj boji, bajkerske čizme uvukle su se u garderobe brojnih žena postavši svojevrsnim klasikom u svijetu obuće.

  • +11
Bajkerske čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Po pitanju ovog vječnog klasika izvorni dizajn ostao je gotovo netaknut, a jedino što ih razlikuje jedne od drugih detalji su poput broja i izgleda specifičnih remenčića, standardno smještenih na području zgloba. I dok su proteklih sezona bajkerske čizme uglavnom bile ukrašene zakovicama, danas je na cijeni minimalizam s tek pokojim efektnim detaljem, poput patentnog zatvarača ili efektne kopče neizostavnih remenčića.

Kao što je slučaj s combat modelima, bajkerski će najviše doći do izražaja u kombinaciji sa stilski potpuno oprečnim krpicama, poput lepršavih cvjetnih haljina u boho maniri. Opak izgled bajkerskih čizama odlično će funkcionirati u najjednostavnijoj kombinaciji traperica i obične majice, a zahvaljujući minimalističkom i istovremeno robusnom izgledu, dobro će se uklopiti u gotovo svaki stil odijevanja.