ZBOGOM SUNČANJU

Modne influencerice na Instagramu imaju tajno oružje u postizanju zdravog preplanulog tena

01.07.2020 u 12:24

Bionic
Reading

Poznate zaljubljenice u modu okupljene na Instagramu ne provode sate na suncu kako bi postigle preplanuli ten skrivajući brojne asove u rukavu. Između ostalog, postizanje preplanulog tena uz pomoć šećerne trske. Svjetski lanac beauty salona i spa centara Treatwell otkriva da se potražnja za tretmanima tamnjenja kože sprejem na bazi šećerne trske u lipnju povećala za 42 posto

Prema riječima beauty stručnjaka, ova metoda postizanja preplanulog tena u potpunosti je sigurna za kožu. Smeđi ton se ne postiže aktiviranjem melanina UVA zračenjem već takozvanim DHA sprejem na bazi šećerne trske koji se prska po koži i kada dođe u kontakt s keratinom, on fermentira i postaje smeđ.

Osim toga riječ je o brzom i lakom tretmanu: za nekih 20 minuta cijelo tijelo je tretirano DHA sprejem, a rezultati su vidljivi u roku od nekoliko sati. Ako vam ovaj podatak nije dovoljan da i sami isprobate tretman postizanja preplanulog tema uz pomoć DHA spreja, zasigurno će vas zaintrigirati činjenica da možete birati između nekoliko nijansi kako biste u konačnici odabrali onu koja će se najbolje prilagoditi vašem prirodnom tonu kože.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

The new normality 👆🏻

Objavu dijeli Paula Ordovás (@paulaordovas)

Efekt preplanulog tena postignut sprejem DHA s kože međutim nestaje u periodu od 8 do 10 dana, a razlozi tomu su svakodnevno znojenje i pranje, stoga beauty eksperti savjetuju da prije tretmana sprejem na bazi šećerne trske odradite piling cijele kože kako bi se njegove čestice bolje upile i samim time osigurali duži, preplanuli ten kože.

Prije nego se zaputite do prvog beauty salona koji nudi postizanje preplanulog tena sprejem, stručnjaci također sugeriraju da na dogovoreni tretman stignete čiste kože, bez krema ili make-upa i u odjeći koja se ne priljubljuje uz tijelo, a narednih 9 sati nakon što ste se podvrgli tretmanu ne preporučuje se nošenje parfema niti tuširanje.

Kao što je slučaj s različitim proizvodima za samotamnjenje ili solarijem, tretman DHA sprejem kožu ne štiti od štetnosti UV zračenja, odnosno važno je zaštiti kožu proizvodima s faktorom ako ćete biti izloženi suncu.