vječni komad

Modna jesen nezamisliva je bez dobrog balonera, a Parižanke se kunu u ova tri modela

04.10.2022 u 09:24

Bionic
Reading

Posljednjih dana sva modna krema slila se u Pariz, a osim uzbudljivih događaja i revija, na ulicama nepobjedive modne prijestolnice imali smo prilike vidjeti trendove koji će vladati u sezoni pred nama. Jedno je sigurno - baloneri su i daje itekako 'in', a čini se da se ovom modnom trendu ne nazire kraj. No kada u pitanju ovaj savršeni jesenski komad, Parižanke osobito vole tri modela

Izvorno osmišljen kao otporan i praktičan odjevni predmet za britansku vojsku, baloner je vrlo brzo zauzeo svoje mjesto na modnoj sceni i već desetljećima predstavlja komad koji svaka ljubiteljica dobrog stila mora imati u ormaru.

Trendovi su tijekom godina donijeli različite verzije balonera, no kada biste pitali Parižanke, čiji stil predstavlja stilski uzor, ove sezone priželjkujemo sljedeća tri modela.

  • +10
Baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Baloneri neobičnih krojeva

Baloneri sofisticiranog kroja i oversized siluete trenutno su iznimno popularni. Parižanke nose ovaj jesenski modni trend u prigušenoj paleti boja, od bež, preko smeđe, do maslinastozelene. Ovi modeli odstupaju od norme, naprimjer pomaknutim džepovima. Takve zanimljive krojeve trenutno u ponudi ima Balenciaga, a vrlo su popularni i ekstra široki modeli koji se u struku vežu remenom, suptilno naglašavajući siluetu.

Baloneri čokoladne boje

Još jedan veliki modni trend po pitanju balonera su modeli u toplim smeđim tonovima koji predstavljaju diskretnu promjenu u odnosu na klasiku u bež boji. Dizajneri kao što su Dries Van Noten i Yves Salomon odlučuju se za kožne balonere, neki s mat, a neki s upadljivijim sjajnim izgledom.

Klasični muški baloneri

Čini se da klasični baloneri baš nikad ne izlaze iz mode, pogotovo u gradu poput Pariza. Izgledaju kao da su ukradeni iz muškog ormara i tradicionalno se nose u bež boji. Kroj je labav i seže otprilike do sredine lista, a ove jeseni vrlo su poželjni modeli sa skrivenim gumbima ili dvorednim kopčanjem s remenom oko struka.