KRATKO I SLATKO

Modeli koje nalažu trendovi: Stižu vrući dani, a ovo su kratke hlače koje ćemo nositi u ljetnim mjesecima

02.06.2020 u 06:27

Bionic
Reading

Kratke hlače preplavile su tjedne mode za proljeće/ljeto 2020., a mi vam otkrivamo kojih šest modela ove sezone trebate imati u ormaru ako želite biti u korak s aktualnim modnim trendovima. Udobno se smjestite i pažljivo pratite!

Trendovi dolazi i odlaze, ali kratke hlače zauvijek će biti omiljeni ljetni komad, pogotovo onih žena koje nisu pretjerane ljubiteljice haljina. Prošle sezone sve je iznenadio trend biciklističkih hlačica koje je malo tko na našim prostorima prigrlio i u njima se prošetao centrom grada, a ove sezone vraćamo se na nešto klasičnije modele.

Da će kratke hlače imati veliku ulogu u mjesecima koji slijede, dalo se naslutiti već na tjednima mode, na kojima se trendovi rađaju. The Row, Max Mara, pa čak i Chanel u svoje su kolekcije uvrstili modele kratkih hlača svih mogućih krojeva, materijala i dužina.

Dok inače vrlo konzervativan Chanel predlaže vruće hlačice u kombinaciji s profinjenim sakoima od tvida, Saint Laurent sugerira nam da ove sezone posegnemo za traper bermudama, a koje su nekad davno bile veliki hit.

1. Kratke hlače od odijela

Ne morate nužno raditi u uredu da biste isfurali ovaj trend koji će po svemu sudeći biti ogroman ove sezone. Trendseterice su poludjele za bermudama koje odlično izgledaju u kombinaciji sa sakoom, običnom bijelom košuljom ili fora bluzom.

2. Traper hlačice

Bez obzira hoćete li investirati u ovakve traper hlačice ili ćete sami odrezati stare traperice i podariti im novi izgled, ovaj trendi komad naprosto morate imati u svom ormaru.

3. Paperbag kratke hlače

Takozvane paperbag kratke hlače ove sezone dolaze još zgužvanije i još naglašenijeg visokog struka s mogućnošću vezanja ili kopčanja.

4. Retro modeli

Modne dizajnere uvelike su inspirirala neka prošla vremena prilikom kreiranja ljetnih kolekcija, što možemo vidjeti i po ponudi kratkih hlača koje su stigle na police trgovina.

5. Hlačice za plažu

Za odlazak na plažu trebat će vam i casual hlačice s cool printovima, heklane ili pak potpuno bijele, koje ćete navući na sebe kad poželite predahnuti od sunčanja uz ledenu kavu u obližnjem kafiću.

6. Cargo hlačice

Ako volite utilitaristički stil odijevanja i komade poput radnih kombinezona, cargo hlača i jakni, onda će vam se ovaj trend zasigurno svidjeti. Kratke cargo hlače ove sezone izazvat će veliko zanimanje trendseterica, a naša sugestija je da ih nosite u kombinaciji s 'ružnim' ili, kako ih još nazivamo, 'češkim' sandalama, a koje su ove sezone također must have.