STAJLIŠ MODELI

Nećete se skidati iz njih: Ove sandale savršen su spoj udobnosti i chica

30.05.2020 u 20:44

Bionic
Reading

Iako su se prošle sezone na modnu scenu vratile sandale s tankim petama, udobne i stabilne blok pete još uvijek su mnogima izbor broj jedan, a da udobnost ne znači nužno žrtvovanje stila najbolji su dokaz modeli koje smo pronašli

Blok pete odavno su prestale biti sinonim za staromodnu obuću. U svojim kolekcijama iz sezonu u sezonu nude ih razvikana dizajnerska imena i popularni lanci ulične mode. Idealan su izbor za ljetne dane jer u sandalama s blok petom možete provesti cijeli dan na nogama, bez umora i žuljeva.

Zbog šire pete i niže visine u njima je lakše hodati, pružaju veću stabilnost i udobnost od štikli, a potpetice od oko 4-5 cm ionako su zdravija alternativa čak i od potpuno ravnih sandala.

Naime, ravne cipele ne pružaju dovoljnu potporu stopalu, ali su fleksibilne i dozvoljavaju pokretanje mišićima pa nisu toliko opasne kao cipele na petu. Nosite li dugo cipele s ravnom petom, odnosno bez pete, moguće je da vam se upale mišići i da vas boli sama peta.

Pri nošenju visokih potpeticaPAK prebacujemo opterećenje na osjetljiviji dio stopala. Što je viša peta, to je opterećenje veće, a prilikom nošenja peta viših od 5-7 cm značajno se povećava opterećenje na prednjem dijelu stopala, a smanjuje opterećenje pete. Nošenje cipela s visokim potpeticama stoga može biti dugoročno veliki problem, osobito kod ljudi koji duže stoje ili hodaju te ako imaju povišenu tjelesnu težinu.

Stoga se cipele do 5 cm visine čine kao savršena opcija, pogotovo ako u njima namjeravate provesti cijeli dan. Modeli koje smo pronašli laskavi su, udobni i jako chic, a možete ih nosite ih uz lepršave midi haljine i suknje, ali i traperice.

  • +14
Sandale s blok petom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo