ROBERT SEVER

Moda 20-ih godina prošlog stoljeća kao inspiracija

29.09.2014 u 13:04

  • +2

Robert Sever

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mare Milin

Bionic
Reading

Robert Sever i Branko Basletić, dizajneri koji su ujedinili snage u modnom brendu Robert Sever, predstavili su kolekciju Virginia za jesen/zimu 2014/2015. u novoj kampanji

Pret-a-porter kolekciju čini tridesetak odjevnih kombinacija, a osnovna inspiracija bila je moda 20-ih godina prošlog stoljeća, kao i silueta koja je tada bila novitet. Zaštitno lice kampanje mlada je Iva Marušić, kojoj je ovo već druga suradnja s brendom Robert Sever, a i ovoga puta idealno je utjelovila ideju imaginarne muze dvojice dizajnera – Virginije Woolf te njene elegantne ekscentričnosti. Styling kose djelo je Roberta Severa, a za make-up je zaslužna Ana Rajić.

Kroz vizuale kampanje vidljiv je i utjecaj Japana, ali prije svega kroz prizmu 20-ih godina, kada je ta kultura imala utjecaja na europsku modu. 'I dalje se bavimo istraživanjem stvari koje uvijek koristimo u našim kolekcijama, kao što je plisiranje i faldanje tkanina te dekorativnost koja je ovog puta dosegnula novu dimenziju kroz kombiniranje uzoraka i forma. Ima jako puno ručne dorade, ručnog apliciranja detalja i šivanih perli što svaki odjevni predmet, iako je riječ o pret-a-porter kolekciji, čini unikatnim', ističe dizajnerski dvojac Robert Sever i Branko Basletić.

Robert Sever novu će kolekciju predstaviti na nadolazećem Perwoll FASHION.HR-u koji se održava od 14. do 18. listopada u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.