pixie, bixie, šiške...

Mladenački look: Zrelije dame zaljubit će se u ove frizure kao stvorene za okruglo lice

08.02.2024 u 10:31

Bionic
Reading

Iskusna frizerka izdvojila je hit frizure koje će vizualno izdužiti baš svako okruglo lice te osvježiti izgled u trenu

Dobro je znano da frizura ima nevjerojatnu moć pomladiti ili znatno postariti lice, kao i vizualno dodati ili oduzeti pokoji gram. Stoga frizeri ističu da je kod odabira novog looka najvažnije krenuti od utvrđivanja koji bi točno stil odgovarao upravo vašem licu.

Stilisti znaju baš sve tajne fizionomije koje su nama laicima skrivene pa je uvijek dobro poslušati savjete iskusnih frizera koji će pri prvom pogledu na oblik lica i znati kako napraviti laskavu frizuru.

Žene okruglog oblika lica često ističu kako im je upravo to najvažnije jer im iskustvo govori da određene frizure imaju gotovo magičnu moć 'preoblikovati' njihovo lice, a nerijetko i pomladiti.

Iskusna frizerka Maria Jose LLata za InStyle magazin izdvojila je upravo jednu takvu frizuru u koju će se posebno zaljubiti zrelije dame koje žele osvježiti i pomladiti look.

'Pixie je jedan od aktualnih hit stilova i sada ima više opcija. Možete birati sasvim kratke verzije, potom one dulje s pramenovima blizu lica ili tzv. bixie - spoj boba i pixie frizure. One su idealne za okrugla lica. Također, šiške se mogu nositi na jednu stranu, otvorene u zavjesi ili u punom volumenu', kaže María José Llata.

Pixie je nesumnjivo radikalna kratka frizura na koju se ne usuđuju svi. Ali, oni koji se odluče na nju, uvijek su oduševljeni novim izgledom te ga nose godinama.

Za one manje odvažne, stručnjakinja preporučuje eksperimentiranje s još jednim trendom - dugom kosom prebačenom preko lica tako da je razdjeljak daleko od sredine.

'Ovaj stil vraća nas u 90-e i 2000-e godine te jako favorizira okrugla, četvrtasta i ovalna lica, kao i ona u obliku obrnutog trokuta', zaključuje iskusna frizerka.