PAPRENI MALIŠAN

Mito GTA ipak živi, Alfa čeka bolja vremena

24.07.2009 u 15:23

Bionic
Reading

Ovotjedni izvještaji o Alfinu odustajanju od projekta Mito GTA, navodno ne znače i da je riječ o trajnoj odluci, doznao je Autocar iz izvora bliskog proizvođaču

Mito GTA predstavljen nam je u konceptnoj formi na salonu automobila u Ženevi početkom godine. Koncept je pogonio 1.8-litreni turbopunjeni benzinski četverocilindraš s direktnim ubrizgavanjem od 240 konskih snaga, a snaga se na prednje kotače prenosila putem ručnog šesterostupanjskog mjenjača i diferencijala s ograničenim proklizavanjem.

S obzirom na završenost projekta, iz Milana su tvrdili da će se serijski automobil u prodaji naći do kraja godine, ali zbog globalnog ekonomskog stanja koje se otad značajno pogoršalo, otkazivanje projekta postalo je neminovno rješenje.

Prema izvoru iz kompanije, Alfa navodno ipak nije odustala od automobila koji bi cijenom i performansama trebao konkurirati Mini JCW-u, već tek na određeno vrijeme zaustavila razvoj i troškove. Ipak, više je nego očito da serijski model nećemo vidjeti do kraja ove godine.