ROKERICA U DUŠI

Miley obožava Beatlese, Nirvanu i Radiohead

08.04.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Iako je glazbeni stil teen zvijezde Miley Cyrus pravovjerni tinejdžerski pop, šesnaestogodišnja kći country pjevača Billyja Raya Cyrusa u slobodno vrijeme, barem tako tvrdi, sluša sasvim drukčije žanrove

Miley se tako prije nekoliko mjeseci našla na udaru true fanova Iron Maidena jer je nosila majicu ovih metal legendi pa je na svom blogu pokušala dokazati da zbilja voli slušati taj kultni britanski bend predvođen Bruceom Dickinsonom. Nakon toga je na dodjeli Grammyja očajnički željela upoznati članove Radioheada, za koji kaže da joj je jedna od najdražih grupa, međutim oni su to odbili.

Miley se nedavno pohvalila i time da je veliki fan Beatlesa i Johna Lennona snimivši obradu pjesme Imagine s kolegicom Emily Osment iz TV serije Hannah Montana.

Emily je oduševljeno prihvatila Mileyinu ideju za tom glazbenom suradnjom jer je i sama velika obožavateljica tragično preminuloga člana Beatlesa.

'Obožavam Lennona. S velikim sam zanimanjem učila o njemu u školi, a nedavno sam gledala film 'Chapter 27' koji govori o njegovom ubojstvu', rekla je Miley koja nije otkrila kad će se ta obrada moći čuti.

Dodala je i da bi njezini fanovi mogli biti iznenađeni glazbom koju ona sluša u privatnom životu.

'Mislim da glazba koju izvodi neki glazbenik ne mora nužno biti i glazba koju inače voli. Sviđa mi se pjevati pop i plesati uz to. No uz rock glazbu to baš i ne možete iako obožavam Nirvanu, Radiohead i Beatlese', rekla je Miley. Osim nje, Demi Lovato, još jedna teen zvijezda je otkrila da doma sluša sasvim drukčiju glazbu nego što bi se to očekivalo od nje. Glumica iz hit filma Camp Rock cijeni žešći glazbeni izraz javno izrazivši svoju opčinjenost metal glazbom.

'Maštam o suradnji s nekim metal bendom. Htjela bih snimiti brutalne vokalne dionice, ali da nitko ne zna da sam to ja', rekla je jednom prilikom Demi dodajući da se divi upravo metal glazbenicima, rekavši da je se posebno dojmio live nastup norveških blekeraDimmu Borgir.