SASVIM ISKRENO

Mila Horvat: Sama sebi sam prizvala bolest!

11.06.2014 u 10:54

Bionic
Reading

Mila Horvat za Story je ispričala kako joj je bolest koja ju je zadesila promijenila pogled na život i priznala je kako ga tek sada shvaća te da diše punim plućima

'Sada sam dobro, oporavila sam se. Imala sam još jednu operaciju. Ovaj je put posrijedi bila jedna vrsta početnog kancerogenog oboljenja koje je detektirano na vrijeme i operirano. U šali kažem da sam spremna i na treću rundu, ali ne ponovilo se. Nisam očekivala da ću morati ponovno u bolnicu, pa na bolovanje, pa na operaciju, pogotovo ne u tako kratkom roku', objašnjava Mila za Story. U cijeloj toj priči bila je izuzetno pozitivna.

Ni roditeljima nije rekla da mora na operaciju, a za nju su znale samo njoj dvije najbliže osobe. 'Nisam čak ni mami rekla. Bližnji dramatiziraju, stvaraju neku negativnu energiju. Sve sam odradila potpuno sama. Tek sada, godinu i pol nakon prve operacije, došla sam do faze u kojoj se mogu kretati bez fizičkih ograničenja', objašnjava Mila, dodajući da joj je prvo pitanje liječniku bilo: 'Hoću li se oporaviti do Brazila ili da na operaciju idem nakon Brazila?'


Liječnici su joj rekli kako bi trebala promijeniti posao, ali smatra da je to sada nemoguće. U teškim trenucima, kaže, nije se okrenula vjeri, već psihologiji. Kaže kako nije osoba koja će plakati nad svojim životom. 'Kada je neko iskustvo preda mnom, ulazim u to hladne glave. Kao vojnik. Prije sam znala češće plakati, ali nema koristi od jadanja. Zaplačem tek naknadno, kada sve prođe i kada se prisjetim. Ni dijagnoze ni operacije nisu me rasplakale. Kao da ste u stanju šoka, ne reagirate, nego pustite da sve prođe. Bolovi nakon operacije bili su strahoviti, ali kada je sve završilo, odahnula sam', kaže Mila.

Vjeruje kako je sama sebi prizvala bolest nebrigom za zdravlje. 'Kažu da je bolest samo manifestacija psihičkih stanja, bilo dugo potiskivanog nezadovoljstva, bilo drugih potisnutih emocija. To je već šira rasprava. Dajem i određeni postotak genetici. Sigurno je da je to prouzročio i način života koji u većini slučajeva nije bio zdrav. Sve se svodilo samo na posao, ne bih jela, živjela bih samo na čokoladi. Jednom to mora doći na naplatu, tijelo pamti', zaključuje Mila, ističući da tek sada diše punim plućima te da je, iako ima najmanje, sada najsretnija.