PAPRENI FRANCUZ

Megane Renaultsport 250 pokazao lice

21.09.2009 u 13:56

Bionic
Reading

Renault Sport Technologies je na osnovi Megane Coupea razvio Megane Renaultsport 250 koji će se graditi u španjolskim pogonima te nuditi u verziji sa šasijom Sport za svakodnevnu vožnju, odnosno Cup za trkaću stazu

Megane Renaultsport pogoni dvolitreni turbopunjeni četverocilindrični benzinac sa 250 KS i 340 Nm okretnog momenta od 3.000 okretaja u minuti. To je 20 KS i 30 Nm više od onoga čime je raspolagao Megane R26.R. Čak osamdeset posto okretnog momenta dostupno je već od 1.900 okretaja u minuti. Motor je uparen s ručnim šesterostupanjskim mjenjačem, a snaga se prenosi na prednje kotače.

Tu je i Renaultsport Dynamic Management koji vozaču omogućava odabir jedne od tri postavke ESP-a: 'on' za normalnu vožnju, 'Sport' za aktivaciju u graničnim uvjetima te 'off' za vožnju bez uplitanja elektronske kontrole stabilnosti.

Renault se zasad suzdržao od objave detalja o performansama, a nije poznata ni koliko će novi papreni francuski hatchback koštati jednom kada se pojavi u prodaji koncem godine.