RENAULT U ŽENEVI

Megane CC s najvećim sklopivim staklenim krovom

08.02.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Uoči otvorenja autosalona u Ženevi Renault je objavio set fotografija novog Megane kupe-kabrioleta koji je, baš kao i prethodnik, model s dvoja vrata i elektronski sklopivim tvrdim krovom

Francuski proizvođač hvali se da novi Megane ima najveći stakleni krov u segmentu koji sa 0,47 kvadratnih metara površine nadvisuje one u ponudi konkurentskog Peugeota 308 CC i Ford Focusa CC. Automobil je dobio i stakleni deflektor vjetra pomoću kojeg je moguće voziti do brzine od 90 km/h bez propuha koji bi smetao putnicima.

Potpuno automatski električno-hidraulični mehanizam sklapa i otvara krov za 21 sekundu te oslobađa prtljažni prostor od 410 litara u otvorenom, odnosno 210 litara u sklopljenom režimu.

Ovisno o tržištu, Megane CC će se nuditi sa sedam različitih motora. Osnovu će činiti 110 KS snažan 1.6-litreni četverocilindrični benzinac te benzinac 1.4 turbo sa 130 KS i šesterostupanjskim ručnim mjenjačem, kao i dvolitreni benzinac sa 140 KS i CVT mjenjačem.

Ljubitelji dizela moći će birati između već poznatih common-rail jedinica sa 110, 130 i 160 KS te šesterostupanjskog ručnog ili šesterostupanjskog automatiziranog mjenjača s dvostrukom spojkom. Prodaja novog Megane CC-a kreće na proljeće.