KLIK NA PRVI SUSRET

Matija Vujica ispričala nam je sve o vjenčanici koju je izradila za Adrianu Đurđević, ali i otkrila kakve su vjenčanice trenutno 'in'

01.06.2021 u 15:08

Bionic
Reading

Posljednjih dana jedna od vrućih tema bila je vjenčanica neobičnog kroja koju je dubrovačka pravnica Adriana Đurđević odjenula na svoj veliki dan kad se zavjetovala na vječnu ljubav nogometnom reprezentativcu Duji Ćaleta-Caru. Za nju, kao i za mnogobrojne bajkovite i nesvakidašnje svadbene kreacije zaslužna je jedna od naših najzaposlenijih domaćih dizajnerica svjetskog glasa, Matija Vuica. Ispričala nam je sve o prijateljstvu i suradnji s Adrianom, a otkrila nam je i kakvi su trenutni trendovi kad je riječ o vjenčanicama

'Adrianu sam upoznala tek nedavno i bio je to klik na prvi susret. Zapravo me nazvala njena sestra Antonela, koja je moja klijentica od prije. Inače; svi se pratimo po društvenim mrežama pa je onda sve i jasnije. Adriana je baš predivna mlada žena, prati i uživa u modi, lako nam se bilo dogovoriti', govori nam na početku Matija Vuica.

'Naš prvi dogovor bilo je nešto sasvim drugo, ali cijela priča se promijenila jer ni mjere nisu popuštale, a Adrianino blaženo stanje zahtjevalo je poseban pristup. Dogovorile smo se telefonski da će biti svilena haljina, grčkog tipa, a mjere smo improvizirali. To nam nije problem, dosta smo trudnica imali pa znamo koliko povećati mjere s obzirom na mjesece trudnoće. Sve je stimalo na probi. Haljina je cijela svilena, kombinacija mat i satinirane svile, s detaljima plisea. Ukrašena je kristalima i kristalnim resicama, i sve se slijeva sa jednog ramena što daje taj moment grčke božice. Adriana je priču podcrtala vjenčićem oko glave, a mjesto obreda sa Dubrovnikom u panorami, poput Olimpa. Divno vjenčanje za najuži krug ljudi', opisala nam je dizajnerica.

Matija smatra da usprkos i unatoč svim mjerama oko vjenčanja, mladenke nisu izgubile želju biti u divnoj vjenčanici, onako kako su to i planirale. 'Nisu njih mjere izbacile iz kolosjeka. Istina, micale su datume, ali od vjenčanice se ne odustaje. I ne pričamo o skromnim, jednostavnim, kako mnogi misle. Neke smo čak najraskošnije vjenčanice isporučili. To me jako veselilo, jer bez obzira koliko je ljudi na vjenčanju, slike ostaju za vječnu uspomenu', rekla je.

  • +3
Duje Ćaleta-Car i Adriana Đurđević Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Trendovi se kad je riječ o vjenčanicama, pojašnjava - mijenjaju, uglavnom u detaljima. 'Dosta se traže korzetirane haljine, gdje su korzeti poluprozirni, samo optočeni čipkom ili kristalima. Ponekad su duge vjenčanice pokrivene raskošnom suknjom od svilenog dushesa ili mikado tkanine, koja se naknadno skida. Velovi su i dalje u modi, kao i vjenčići i ukrasi za kosu. Sirena kroj je besmrtan i uvijek će biti prisutan. Svileni plaštevi koji pokrivaju leđa, ponekad su zamjena za velove. Ono što se pojavljuje kao novost, jesu neke druge nijanse, a ne nužno bijela. To vodi čak do crno-bijele kombinacije. Svila u kombinaciji sa čipkom za nadolazeće vruće dane. U svakom slučaju, vrlo je raznovrsno i glamurozno, što je i normalno nakon više od godinu dana išćeekivanja - 'kad će ta vjenčanja', poručuje na kraju dozajnerica.