chic stil

Zaboravite na balerinke: Ove udobne cipele uskoro će dominirati modnom scenom

17.02.2024 u 08:13

Bionic
Reading

Slingback cipele bile su veliki hit prije 30 godina, a sada su oživljene u avangardnim i iznimno ženstvenim stilovima

Prema svemu sudeći, ovogodišnju proljetnu modu obilježit će chic cipele kojima će modne ovisnice iznimno teško odoljeti. Od minimalističkih kitten peta, preko senzualnih cipela sa špic vrhom, do klasičnih Mary Jane modela; i ove sezone naglasak će biti na udobnosti i klasičnoj eleganciji.

No jedne cipele izdvajaju se kao apsolutni hit, sa svim predispozicijama da zauzmu nezamjenjiv status najpopularnijih koji su dosad uživale balerinke. Riječ je o slingback modelima, a koji postaju prava opsesija modnog svijeta.

S elegantnom siluetom koja se uvija oko pete, sa špicastim vrhom ili onim koji se sužava u urednu ovalnu formu, ove chic cipele sadrže svu sofisticiranu šarmantnost klasičnih stilova koje smo zavoljeli devedesetih godina. Njihovu privlačnost pojačava zavodljiv remen oko pete te je značajan detalj sam po sebi i svojevrstan ukras oko gležnja.

Popularnost slingback cipela dali su naslutiti vodeći modni brendovi koji su, trideset godina nakon njihove početne vladavine, u potpunosti oživjeli ovaj stil. Konkretno, Gucci ih je u kolekciji proljeće-ljeto 2024. predstavio u senzualnoj bordo i šarmantnoj ružičastoj boji, a Saint Laurent dizajnirao je avangardne modele visoke pete s četvrtastim završetkom u crnoj i zlatnoj boji.

Ako niste ljubiteljica visokih peta, oduševit će vas romantične slingback cipele s niskom i kitten petom, koju ćete s užitkom nositi od jutra do mraka, a za dane u kojima vam je potrebna ekstra doza udobnosti moći ćete pronaći pregršt ravnih modela koje se nose od ureda, preko svečanih večera, do šetnji uz plažu.

Za kraj, dizajneri su odlučili otići korak dalje te nam Gucci donosi glamurozne mrežaste modele sa srebrnim detaljima, Prada očaravajuće klasične crne cipele s prepoznatljivim logom, a Jimmy Choo lakirane svečane cipele sa ženstvenim remenčićima, kao stvorenima za formalnije prigode.