ODVAŽNA PJEVAČICA

Martina Tomčić otkrila sve detalje poroda kod kuće

15.05.2012 u 20:05

Bionic
Reading

Operna pjevačica Martina Tomčić Moskaljov gostovala je u emisiji '8. kat' voditeljice Daniele Trbović gdje je govorila o rođenju kćeri Rebeke. Pjevačica je svoju djevojčicu na svijet donijela prije nešto više od godinu dana, i to u vlastitom domu

'Nakon što sam sina Nou prije sedam godina rodila u bolnici, suprug i ja došli smo do zaključka da to više nije za nas. Htjeli smo da tamo gdje je sve počelo, tamo gdje je dijete začeto, sve i završi', rekla je 36-godišnja Martina. Uz nju su na porođaju bili suprug Ženja i sin Noa te primalja osposobljena za porođaj kod kuće.

'Jako smo se dobro o svemu informirali. Iščitavali smo knjige, razmišljali, tražili savjete mojih liječnica, tako da smo bili spremni na sve', kazala je.

Otkrila je da su tajili od prijatelja da će Martina roditi u kadi jer nisu htjeli da ih uznemiruju dodatnim pitanjima.

'Bila sam spremna prihvatiti rizik jer on pri porođaju uvijek postoji. Prvi put odgovornost smo prebacili na liječnike, a ovaj smo je put sami odlučili preuzeti', rekla je pjevačica koja je mjesec dana prije porođaja već sve imala spremno, a tijekom rađanja pjevala je Webberovu pjesmu 'Pie Jesu'.

'Kada rodiš to dijete, ono je u vodi, u njemu vidiš cijeli svemir. Zatim dođe braco i kaže ti: 'Rodila si', poljubi seku i onda dođe suprug. Nitko ti dijete ne oduzima, stalno je uz tebe i to je odličan razlog za porođaj kod kuće', zaključila je Martina.