DIZAJNER U USPONU

Malkovich poludi među balama materijala

20.01.2010 u 13:26

Bionic
Reading

Nema filmomana koji ne zna za Johna Malkovicha. Malo manje ljudi zna da je on modni dizajner za muškarce koji sam bira materijale, razbija glavu osmišljavanjem odjeće, skicira ju i nadgleda svaki djelić procesa nastanka svoje modne kolekcije

Holivudska zvijezda John Malkovich ovih je dana viđen na modnom sajmu u Parizu gdje je pomno birao materijale za svoju drugu mušku kolekciju. Za razliku od većine celebrityja koji samo formalno stoje iza brenda koji potpisuju, Malkovich doista stoji iza baš svakog odjevnog predmeta iz svoje kolekcije. To traži puno truda i vremena, a da ne spominjemo da mu je filmski raspored također zgusnut.

Modnu kuću Mrs Mudd osnovao je 2002. godine. 'Uvijek me zanimao dizajn odjeće i uvijek sam volio taj posao. Volim detalje, za mene je dizajniranje još jedan oblik samoizražavanja', rekao je modni dizajner u usponu za CNN. Kroz šalu je rekao da je biti na sajmu materijala za njega kao biti u raju.

'Raspametim se kad sam među balama materijala, izgledam kao fanatik koji bi tu mogao tumarati godinama', izjavio je Malkovich i dodao kako je svjestan da doba recesije nije najbolje za ulazak u ovaj biznis, no dovoljno voli taj posao da želi riskirati.

Novu kolekciju Malkovich će nazvati 'Technobohemian'. Otkrijmo i da svoju casual mušku odjeću proizvodi u tvornici Bianconi u Italiji.

Njegove krpice su najprije nosili samo Johnny Depp, Spike Jonze i Javier Bardem, a onda se otvorio i široj publici.