ČAK 3,9 KG

Mali princ najteži je budući kralj

23.07.2013 u 09:03

Bionic
Reading

Sin vojvode i vojvotkinje od Cambridgea najteži je budući kralj koji se rodio u novijoj povijesti

Mali princ rodio se sa 3.900 grama, piše Mail Online i tvrdi da je sin princa Williama i Kate Middleton najteže dijete u kraljevskog obitelji. Njegov se otac William rodio sa 3,2 kilograma, a djed, princ od Walesa, težio je 3,6 kilograma kad je rođen 1948. Kraljica je rođena carskim rezom u Londonu 1926. U to je vrijeme ona bila treća u redu za prijestolje, no njezina težina nije bio objavljena.

Judith Rowbotham, povjesničarka sa Sveučilišta u Nottinghamu, kaže kako u prošlosti težina novorođenih vladara nije bila objavljivana.
Najnoviji će član kraljevske obitelji, međutim, raspolagati sa svim detaljima o svom dolasku na svijet koje će biti potanko opisani u medijima.

Judiht Rowbotham kaže kako mali princ ima normalnu težinu i nije težak više od 4,5 kilograma: 'Njegova težina pokazuje da je beba zdravih roditelja. Ipak, teži je nego što su bili njegov otac i djed.'


Ugledna povjesničarka kaže kako sumnja da su objavljivani podaci težine prethodnih vladara:

'Prilično sam sigurna da nije objavljivala težina kralja Georgea V i Georgea VI. Takva informacija bi se doživjela kao iznošenje vrlo privatnih detalja. Ranije je bilo dovoljno znati da je dijete rođeno živo i zdravo.'

Britanski tabloid Daily Mail oduševljen je rođenjem budućeg kralja pa, osim težine, navodi i kako će mali princ biti najmlađe dijete u svom razredu te da će novi princ od Cambridgea krenuti u školu nedugo nakon što navrši četiri godine.

Učenici rođeni u ljetnim mjesecima, nastavlja dnevnik, obično nemaju povjerenja u svoje školske sposobnosti. Međutim, jako vjeruju u mogućnosti kontroliranja vlastite sudbine – što nije iznenađujuće za dijete koje će rano naučiti da će jednog dana postati kralj.