LIJEP I NJEGOVAN

Mali beauty savjeti za dečke

18.12.2010 u 09:03

Bionic
Reading

U pubertetu i dečki odjednom poklanjaju više pozornosti svom izgledu nego inače. Lijepa kosa i frizura tek su prvi korak, a ovome treba još dodati i brigu o koži kao organu koji je najčešće pogođen pubertetskim aknama

Stoga je upravo pubertet pravo vrijeme da se počneš na pravi način brinuti u svojoj koži i cijelom tijelu. Pusti priče o tome kako to 'pravi muškarci' ili 'mačo muškarci' ne rade. Ta su vremena prošla, a briga o svom tijelu donijet će ti samopouzdanje i veliki plus kod suprotnog spola.

Njega kože

Ako imaš problema s aknama ili drugim nepravilnostima na koži koja su tako česta u pubertetu, svakako trebaš kupiti sredstvo za čišćenje kože. To može biti tonik, krema ili slično. Svakako obrati pozornost na to kakav ti je tip kože (mastan, suh, normalan ili miješani) pa sukladno tome izaberi kozmetičko sredstvo. Nakon ovoga bilo bi dobro nanijeti hidratantnu kremu.

Što se tiče brijanja, izaberi pjenu s aloa verom, jer će ona nahraniti kožu te će rane od moguće ogrebotine britvicom lakše zarasti.

Njega kose

Ako nisi siguran kako namjestiti frizuru, posavjetuj se s frizerom. Također, možeš prelistati modne časopise ili potražiti na internetu slavne face koje imaju oblik lica i kvalitetu kose sličnu tvojoj pa tako dobiti inspiraciju za neku kul frizuru. Dečki obično imaju istu frizuru godinama, što može dosaditi i njima i ljudima oko tebe. Sjeti se da mala promjena može donijeti veliki efekt pa imaj to na umu sljedeći put kad posjetiš frizera. Evo, nedavno je glazbenik Joe Jonas promijenio frizuru tek malo, a odmah su se o tome raspisali. Dakako, ti nisi Joe Jonas, ali malu promjenu sigurno će primijetiti ljudi oko tebe. Primjerice, možeš se sljedeći put malo kraće sa strane, kraj uha ili šiške oblikovati u kul kokoticu.

Usne

Usne dečki često previde. No ne bi trebali, jer posebno u ove hladne dane vrlo lako mogu postati ispucane i neugledne. Stoga svakako u džepu uvijek imaj svoj omiljeni lip balm i ne libi ga se koristiti kada izlaziš van.

I ne zaboravi!

Osnovna higijena – dakle, redovito pranje zuba i pranje kose. Tu je i umivanje, podrezivanje noktiju te brijanje.

Redovito mijenjanje odjeće. Nema goreg od mirisa ustajale odjeće. Ako se istuširaš i navučeš prljavu odjeću, kao da si i dalje prljav.

Redovito tuširanje. Najbolje jednom dnevno, navečer. U teen razdoblju hormoni i žlijezde rade punom parom pa nije rijetko kod tinejdžera osjetiti miris tijela. Ovo, dakako, možeš ukloniti samo redovitim pranjem.