potpuno uživanje

Mala romantična Italija u koju se lako zaljubiti – Mime's Trattoria

12.10.2022 u 12:02

  • +5

Mime's Trattoria

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bojan Zibar

Bionic
Reading

Pripremanje hrane je umjetnost. Skladno spajanje na prvi pogled nespojivih okusa i korištenje kvalitetnih namirnica, rezultiraju tanjurom u koji se vrlo lako zaljubiti. Upravo takvo mjesto je Mime's Tratttoria na zagrebačkim Vrbanima. Riječ je o mjestu koji cijeni svaku namirnicu koja se nalazi na njihovom meniju. Koncept koji ujedno znači – potpuno uživanje, još je jednom dokazao svoju izvrsnost

Osim usluge koja je na iznimnom nivou, atmosfera koja vikendom vlada u Mime's-u, savršeno je opuštajuća jer osim ukusne hrane, ugodna glazba uživo, nešto je što itekako pridonosi ukupnom dojmu. Bajkovito fotogenično uređenje samog prostora, plijeni pažnju u kojem god smjeru pogledali. Radilo se o romantičnoj večeri ili izlasku s društvom, riječ je o mjestu koji je pravi izbor za provesti kvalitetno vrijeme.

Od kremaste buratine s pršutom di Parma, obogaćenom gelom od cikle, do spektakularnih domaćih raviola punjenih kapesantima, kozicama i ricotta sirom u buerre monte umaku s uljem od lista peršina. Risotto cacio e pepe s tartarom od tune i pjenicom od Grana Padana i wasabia, definitivno zaokuplja pažnju, dok je file brancina na kremi od poriluka i šafrana s rolicom od kelja punjenom sotiranim julienne povrćem na smeđem maslacu, oduševio sve koji su ga probali.

Osim gore navedenih specijaliteta, u Mime's Trattoria nudi izvrstan beef tartar, vrhunske talijanske sireve, mortadelu, pršut Parma, najkremastija rižota i njoke, raviole, salate, pizze. Jednostavno, mala Italija na Vrbanima.

Ono čemu neće odoljeti sladokusci, ali možda i oni koji to nisu, upravo su kolači talentiranog francuskog slastičara koji je parišku adresu zamijenio zagrebačkom – Paula Delalande. Način na koji Paul spaja okuse, doista je jedinstven i vrijedan kušanja.

Zagrebački Vrbani, točnije Lopatinečka 4, adresa je kojoj ćete se rado vraćati.