STISLA KRIZA

Majoli zbog dugova prodaje restoran

01.02.2010 u 21:02

Bionic
Reading

Bivša tenisačica Iva Majoli i njezin suprug Sipe Marić morat će prodati luksuzni zagrebački restoran Sora kako bi isplatili zaostale plaće radnicima

Od 1. siječnja, restoran Sora smješten na zadnjem katu nebodera na Trgu bana Jelačića više ne radi, a desetak bivših zaposlenika sprema tužbu protiv vlasnika Stipe Marića zbog neisplaćene zadnje plaće, doznaje 24sata.

Marić im godinu dana, koliko je restoran bio otvoren, navodno nije plaćao ni doprinose, a dug se popeo na 300.000 kuna. No taj je iznos prošlog ljeta Porezna uprava naplatila s računa tvrtke Profundum d.o.o. koja je također u Marićevu vlasništvu.

Danas suprug bivše tenisačice prodaje restoran, za koji su mu, kaže, pristigle neke zanimljive ponude. 'Ja nisam ugostitelj, nego savjetnik za financije i menadžment. Sve u vezi Sore od početka je pošlo krivo: otvaranje zgrade kasnilo je godinu dana, a onda je došla kriza', rekao je Marić za 24sata dodajući kako će tim novcem odmah isplatiti radnike.

No prostor u kojem je restoran navodno se nalazi u vlasništvu tvrtke Zagrebački neboder d.o.o. pa nije jasno što tu može prodati, a šuška se i da su dužni poveći iznos za najam. U uređenje restorana bračni je par svojedobno uložio 600.000 eura.