IZNENADIT ĆETE SE

Ma kakav seks, žene samo žele ovo...

12.11.2014 u 10:30

Bionic
Reading

Stres na poslu, brojne obveze u obitelji, zdravstvene poteškoće, umor... Sve to i još mnogo više promijenilo je ljestvicu ženskih želja

Zamislite čiste i mirisne plahte te noć ispunjenu zadovoljstvom… Kada ste zamisli tu scenu, što vam je zapravo palo napamet - spavanje ili seks? Ako je vaš odgovor spavanje, onda znajte da niste sami! Naime, najnovije istraživanje pokazuje da čak 65 posto žena više voli kvalitetan san nego seks.

Kako pokazuje istraživanje internetske stranice Today, brojne žene izmučene su neispavanošću. Ubrzan ritam života ne dopušta im da se odmore pa zato većina njih i mašta o kvalitetnom snu. Gotovo 60 posto žena u istraživanju je izjavilo kako si gotovo nikada ne uspijeva osigurati osam sati sna tijekom noći.

A je li loše to što je ženama spavanje postalo draže od seksa? Zapravo i ne. Kao i mnoge druge stvari u životu, i spavanje je uzročno posljedično povezano sa seksom. Drugim riječima, ako žena nije odmorna i naspavana, ima slab libido i ne može biti zaigrana u seksu. No kad je naspavana, seksualna želja joj je jača pa je samim time i seks bolji.

Kvalitetan san preduvjet je i dobra zdravlja, stoga, kako kažu stručnjaci, žene ne bi trebale zanemarivati česte znakove umora. To znači da moraju poduzeti sve što je u njihovoj moći kako bi si osigurale osam sati kvalitetnog sna. Definicija kvalitetnog sna uključuje odlazak na spavanje između 22 i 23 sata te spavanje u prozračnoj sobi u kojoj ništa neće remetiti san.