BESPLATNA PREDSTAVA

Lutkarska zabava 'Pale sam na svijetu'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.01.2011 10:54
  • Objavljeno 07.01.2011 u 10:54
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U Profil Megastoreu u Zagrebu u subotu, 11. prosinca s početkom u 12 sati, održat će se besplatna lutkarska predstava 'Pale sam na svijetu' lutkarice Vande, namijenjena mališanima svih uzrasta

'Pale sam na svijetu' klasik je dječje književnosti, a bavi se jednim od djeci najzanimljivijih pitanja: 'Što bi radio da si sam na svijetu?'

Poruka je predstave edukativna - čovjek može imati sav novac i sve igračke na svijetu, ali ako nema prijatelje, obitelj i one s kojima bi ih podijelio, onda nema ništa! Pravo bogatstvo ne čine materijalne stvari, već ljubav, pažnja i prijateljstvo drugih ljudi!

'Lutkarske predstave odličan su način komunikacije s djecom, jer lutka među djecom oživljava i ona nisu više samo pasivni promatrači predstave, već aktivni sudionici u njoj, stoga one imaju i pedagoški učinak', naglašava voditeljica korporativnih komunikacija Profila Mirsada Begović.

Uporaba lutke u odgojno-obrazovnom procesu može vidno pridonijeti humanijem i manje stresnom uključivanju djeteta u socijalizacijski proces tijekom prijelaza iz razdoblja igre u razdoblje učenja i zajedničkoga rada. Lutkarska igra osnovnim djelatnicima nudi mnogo kreativnih, učinkovitijih i djeci prihvatljivijih načina realizacije plana i programa u odgojno-obrazovnom procesu.

Malo koji predmet ima toliko raznovrsnu i bitnu ulogu u životu djece kao što je ima lutka. Ona utječe na psihofizičke osobine, razvija i obogaćuje maštu, koordinira pokrete, potiče pravilan govor, motivira timski rad, njeguje osjećaj odgovornosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi