FESTIVAL RUŽIČASTIH VINA

Ljubiteljice vina, ne propustite Pink Day!

20.02.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Što je WOW? Platforma na kojoj se žene okupljaju oko teme vina, a koja želi pokazati da su u svijetu, ali i Hrvatskoj, žene na vinskoj sceni itekako prisutne. Cilj WOW-a je na pozitivan način prodrmati žensku vinsku scenu. Iako ističe žensku prisutnost, nikako ne isključuje muškarce

WOW je ponajprije namijenjen, a otuda i naziv grupe (WOMEN on WINE) - vinarkama, vinotekarkama, novinarkama koje pišu o vinu, enologinjima, sommelierkama, ali i 'običnim' vinoljubiteljicama.

WOW okuplja žene aktivne na vinskoj sceni i skuplja obimnu mailing listu svih žena koje imaju veze s vinom – bilo preko posla ili samo preko ljubavi - održava redovite mjesečne sastanke i aktivno radi na međunarodnom ženskom vinskom networkingu, razvija kulturu stola, organizira kušanja, blind-tastinge i edukacije o vinu, pomaže promociji (mladih) vinarki /vinara, nastupa na europskoj ženskoj vinskoj sceni, organizira dobrotvorne aukcije vina, organizira promocije čaša i drugih kuhinjskih potrepština...

Nakon godinu i pol postojanja i uspješnog djelovanja na domaćoj i europskoj vinskoj sceni, WOW organizira svoj prvi veliki događaj – prvi međunarodni specijalizirani festival ružičastih vina - PINK DAY.

PINK DAY Festival
će se održati u petak 8. ožujka u Muzeju za umjetnost i obrt, a bit će u cijelosti posvećen vinu, ženama, ženskom zdravlju, kulturi (promocija knjige 'Žene nikad ne stare', I. Caputo, Planetopija), umjetnosti (izložba 'Staklo, moje drugo tijelo', G. Drinković) i ružičastim vinima i pjenušcima u suradnji s hrvatskim i inozemnim vinarima.

Moći ćete poslušati predavanje prof. dr. Mladena Bobana s Medicinskog fakulteta u Splitu na temu utjecaja vina na zdravlje i prisustvovati prezentaciji 'pink fooda' te naučiti nešto o sljubljivanju čokolade i ružičastog vina, poslušati poznatu enologinju Ivanku Rosati i čuti nešto o razlici kontinentalnih i morskih rozea...

U humanitarnom dijelu manifestacije prikupljat će se donacije za AUTONOMNU ŽENSKU KUĆU. Akciju će voditi osobe iz javnog života Hrvatske, a svaka donacija od 150 i više kuna bit će nagrađena dizajnerskim privjeskom za ključeve s potpisom Karima Rashida (i čašom izvrsnog pjenušca).

Na Festivalu će se okupiti vinari (i vinarke) iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije, Srbije, BiH, Vojvodine… a na njemu ćete se i zabaviti i educirati, napraviti dobro djelo i – posljednje, ali ne i najmanje važno, uživati uz čašu finog ružičastog vina ili pjenušca.

237039,195439,187960,187871