NAGRADNJAČA

Ljubavni odnosi, najvažniji odnosi vašeg života

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.10.2012 09:59
  • Objavljeno 31.10.2012 u 09:59
avantura 2 MU

avantura 2 MU

Izvor: Promo fotografije / Autor: Profil

Ljubav je kao šah, svatko zna povući prvi potez, ali dalje treba znati – parafrazira Ljubica Uvodić-Vranić u svojoj novoj knjizi 'Avantura osobne promjene 2'.

Skromno napomenuvši da je ljubav velika tema, kojom su se bavili najveći umovi u povijesti čovječanstva te da ljubavi pristupa samo kao psiholog, Ljubica Uvodić-Vranić vodi čitatelja od zaljubljenosti do zrele ljubavi - stihovima, primjerima iz književnosti i iz vlastite psihološke prakse, a i svojim akvarelima na svili, kojima je ilustrirala i ovu svoju knjigu.

Od ljubavi na prvi pogled preko zrele ljubavi, do rodbinskih odnosa, tema ljubav prirodno se nastavlja nizom poglavlja o svakodnevnim odnosima s drugim ljudima, s rodbinom, prijateljima, poslovnim partnerima, suradnicima... 'Avantura osobne promjene 2' tako svakom od svojih 220 stranica pokazuje da se ljubav grana u bezbroj smjerova.

Kao i ranije knjige Ljubice Uvodić-Vranić, i ova je nastala na temelju predavanja u Udruzi Petkom u pet. Poznata psihologinja obradovat će svoju brojnu publiku vlastitom radio-emisijom koja kreće u rujnu, a emitirat će se četvrtkom na Drugom programu Hrvatskog radija.

Naši najvažniji odnosi i najvažniji osjećaji u središtu su zanimanja Ljubice Uvodić-Vranić. Polazeći od ljubavi na prvi pogled, autorica preispituje cijeli spektar osjećaja koji nastaju u našim svakodnevnim susretima s drugim ljudima. Pritom nas potiče da razmislimo kako izražavamo osjećaje jer dinamika odnosa nije uvjetovana samo riječima koje izgovaramo, već i onim što ostaje neizrečeno. Koje riječi mogu pokvariti, a koje popraviti odnose i kamo spremamo neizrečene riječi dobro znaju članovi Udruge Petkom u pet, a zahvaljujući knjigama Ljubice Uvodić-Vranić ta znanja s oduševljenjem prihvaća i široka publika.

Ljubica Uvodić-Vranić rođena je u Splitu, gdje je pohađala osnovnu školu i gimnaziju. U Zagrebu je diplomirala psihologiju. Od 1984. godine živi i radi u Zagrebu na poslovima u medicini rada kao i terapeutske, supervizorske, i savjetničke poslove u individualnom i grupnom radu. Kreirala je originalnu metodu za poduku menadžera. Godine 1997. osnovala je nevladinu udrugu Petkom u pet te 2008. proširila rad udruge i na Savjetovalište za psihološku edukaciju, a 2010. osnovala je grupu mladih za unapređenje komunikacije poznatu kao UPS (u pet srijedom). Od 2011. ta grupa funkcionira kao stvarna i virtualna zajednica, članovi su u dnevnom kontaktu preko interneta.

Profil i tportal.hr su za svoje čitatelje pripremili dva primjerka knjige.

Knjigu su osvojile:

Ivona Bačić
Natalia Pavlov

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi