DOBRO JE ZNATI

Ljeti vam od šminke treba samo ovo

03.07.2013 u 09:34

Bionic
Reading

Ne treba puno komplicirati kad je ljetna šminka u pitanju - dobro je znati nekoliko fora koje će vam ujedno značiti manje stvari u neseseru. Izvolite nekoliko tajni velikih majstora šminkanja

1. Ruž nanesite i na obraze (poput kremastog rumenila)
Rumenilo ljeti baš i ne stoji postojano te zna nestati već do podneva. Umjesto da nosite cijeli neseser sa sobom, jednostavno ponesite ruž koji ćete koristiti i kao kremasto rumenilo. Nanesite ga na prste, potom na usne, a zatim i na obraze.

2. Zagrijte uvijač za trepavice
Zaboravite na pokušaje uvijanja trepavica žlicom, kao što se to nekad radilo. Najbolje ćete ih uviti, kunu se vizažisti, ako uvijač prethodno zagrijete fenom. Dobit ćete definirane trepavice koje će takvima dulje i ostati.

3. Nanesite liner na gornje kapke
Ovaj potez čini čuda, iako zvuči zastrašujuće, jer maksimalno ćete istaknuti oči, a trepavice će se činiti gušćima. Povucite ga cijelom dužinom kapka, koristeći pritom, barem ljeti, vodootporni liner

4. Šminku s očiju skidajte vazelinom

Vazelin je jeftino multifunkcionalno sredstvo koje će dobro doći svakoj ženi. Između ostalog, skida čak i vodootpornu maskaru. To je nježno i učinkovito sredstvo koje vlaži, a ne isušuje kožu, tako da ćete ga odmah zavoljeti.

5. Koristite dvije različite maskare
Barem probajte! Vizažisti često napominju da nanošenje dviju različitih maskara doista pali. Ionako nanosite dva sloja jedne vrste maskare, pa pokušajte činiti to s dvije i očekujte razliku. Prva maskara neka bude ona za volumen, a druga za produženje trepavica.

6. Olovku za usne brišite kokosovim uljem
Ponekad se dogodi da nam olovka za usne pobjegne previše izvan 'okvira'. Vizažisti su otkrili što će najbolje obrisati nepravilnosti – kokosovo ulje! Da, čak i ono najjeftinije!

7. Umasirajte hidratantnu kremu
Nije dovoljno samo je razmazati po licu, već bi hidratantnu kremu (ili serume) trebalo dobrano umasirati u kožu. Time ćete potaknuti cirkulaciju i tako pomoći aktivnim sastojcima da prodru dublje u kožu.