VJEČNI SEKS SIMBOL

Legendarna haljina prodana za 33 milijuna kuna

18.11.2016 u 11:28

Bionic
Reading

Pripijena haljina u kojoj je Marilyn Monroe zavodljivo pjevala 'Happy birthday, Mr. President' Johnu F. Kennedyju prodana je na dražbi u Los Angelesu za 4,8 milijuna dolara odnosno 33,6 milijuna kuna

Haljina boje kože koju je dizajnirao Jean Louis bila je toliko pripijena da je Marilyn u nju jedva stala. Zbog te je oprave slavna glumica, jedan od najvećih seks simbola 20. stoljeća, na pozornici njujorškog Madison Square Gardena, gdje je Kennedy u svibnju 1962. slavio rođendan, izgledala kao da je gola.

Godine 1999. na prvoj dražbi sjajnu haljinu kupio ju je poduzetnik Martin Zweig za 1,26 milijuna dolara. Zweig, koji je kupnju haljine smatrao ulaganjem, u međuvremenu je umro, a sada su je na tržište ponudili njegovi nasljednici. Ime novog vlasnika legendarne kreacije za sada nije objavljeno.

'Taj je senzualni nastup Marylin Monroe zapalio publiku, medije i javnost i jedan je od najpoznatijih događaja pop kulture', piše u priopćenju jedne od najpoznatijih aukcijskih kuća Julien's Auctions, koja je organizirala prodaju.

Tri mjeseca poslije toga nastupa Marilyn Monroe umrla je od predoziranja, a Kennedy je godinu poslije ubijen u Dallasu.