IZLAZ IZ BANKROTA

Lacroix će dizajnirati hotele i privatne avione

26.10.2009 u 09:32

Bionic
Reading

Christian Lacroix, koji je u prvoj polovini godine proglasio bankrot, pregovara sa šeikom iz Ujedinjenih Emirata o investiciji vrijednoj 70 milijuna dolara koje bi zajedno uložili u dizajn luksuznih palača, jahti, privatnih zrakoplova i hotela

Francuski dizajner Christian Lacroix pregovara sa šeikom Hassanom bin Ali al-Nuaimijem iz Ujedinjenih Emirata o investiciji vrijednoj 70 milijuna dolara u tvrtku slavnog imena.

Ali al-Nuaimi želi postati glavni dioničar i unatoč recesiji i ima velike planove za brand. Modnu marku, naime, želi pretvoriti u luksuzni lifestyle brand s nizom proizvoda i usluga.

Al-Nuaimi je rekao: 'Ideja nije bazirana na samoj modi, mnogo je toga o čemu zasada neformalno pregovaramo, luksuzne jahte, privatni zrakoplovi, hoteli, palače, što naravno uključuje dizajn interijera. Ime će se zadržati isključivo na području luksuza, zasigurno ga nećemo prodavati jeftino na tržištu.'

Lacroix – kojeg obožavaju Christina Aguilera i brojni drugi slavni – morat će tražiti odobrenje francuskog suda prije bilo kakvih akcija jer je zbog bankrota pod njegovom zaštitom. Pojedinosti će Lacroix iznijeti krajem mjeseca.