ŽENSKI RAZGOVORI

Kul savjeti za šoping iz snova

03.09.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Većina cura zbilja uživa u obilasku trgovina, pa čak i ako se radi samo o tzv. window shoppingu, odnosno razgledavanju izloga bez kupnje što prakticiraju simpatične mama i kći Gilmore iz istoimene serije. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, a da se ne vratiš s gomilom stvari koje više nikada nećeš obući, pročitaj naš mali vodič za šoping

Uoči početka školske godine kad bi željela zadiviti sve svojim novim, senzacionalnim lookom tebi se pri pogledu na svoj ormar plače? Čini se da puca po šavovima, a ti zapravo nemaš ništa konkretno za obući? Zvuči poznato? Vjerojatno si žrtva nepromišljene, impulzivne kupovine!

Dakle, prije svega dobro razmisli prilikom kupnje nove odjeće koliko ti ona je zbilja potrebna, imaš li je uz što nositi i uklapa li se to u tvoj stil. Zatim pogledaj kakva je situacija u tvom ormaru, presloži odjeću i odvoji ono što ne nosiš neko vrijeme. Iznenadit ćeš se pronađenim stvarima na koje si zaboravila. Odjeću koju nisi nosila najmanje dvije sezone svakako ukloni jer je mala vjerojatnost da ćeš je ikada iskoristiti.

Modni znalci naglašavaju da treba investirati u kvalitetnije bezvremenske stvari klasičnijih krojeva koji nisu toliko podložni mijenama i sigurno će nekoliko sezona biti 'in', poput crnog uskog kaputa, bajkerskih ili jahaćih čizama, traperica ravnih nogavica, vunene dolčevite, crne ili bijele košulje dugih rukava, jednostavnih kožnih balerinki ili sličnih komada odjeće.

Prije nego kreneš u šoping, odjeni nešto u čemu se ugodno osjećaš i što se jednostavno skida (npr. košulja s kompliciranim vezivanjem ili nešto sl. nije dobar izbor). Budući da ćeš stalno biti pred ogledalom, neuredna frizura, loša šminka ili podočnjaci učinit će i najbolju odjevnu kombinaciju neuglednom pa neće doći do izražaja, zato napravi neku jednostavnu frizuru i diskretno se našminkaj.

Na svoj iPod stavi ubojitu set listu svojih omiljenih pjesama zahvaljujući kojima ćeš potpuno ući u pozitivan mod! Dolazi u obzir sve što je veselo i plesno: padaju nam na pamet Katy Perry, Ke$ha, Rihanna, Jessie J, Beyonce, no to je samo naš prijedlog.

U torbu obavezno ubaci vodu i neku zdravu grickalicu poput prutića od žitarica za energiju.

Uzmi nekoliko različitih veličina odjeće koju ćeš ponijeti u kabinu za isprobavanje jer se veličine razlikuju od proizvođača do proizvođača.

Ako ti se sviđa komad odjeće uz koji moraš kupiti još nekoliko novih stvari - bolje je odustati od toga jer ćeš se izložiti dodatnom trošku.

Ako nisi pri novcu, a želiš si nešto kupiti, priušti si utješni šoping! Kupi neku sitnicu poput kopče za kosu, čarapa, rajfa, sjajila... Osjećat ćeš se malo bolje, a nećeš potpuno bankrotirati.

Nikad ne bacaj račun u slučaju da se predomisliš i poželiš vratiti ono što si kupila!

Zabavnije je u društvu, papovedi prijateljicu. Pomoći ćete jedna drugoj u savjetima, a kako bi dobila što bolji uvid kako ti nešto stoji, zamoli je da te uslika u odjeći koju isprobavaš. Naime, često jako svjetlo u kombinaciji s ogledalom daje krivu sliku.

Obavezno tu i tamo napravi mali predah i izađi na svježi zrak kako te obilaženje trgovina ne bi posve iscrpilo. I uživaj!