GOTOVO ZA 15 MINUTA

Kruške u tavi – brz i jednostavan recept

24.10.2014 u 07:13

Bionic
Reading

Ako vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremanje slastica, onda je ovaj recept idealno rješenje. Brzinske kruške u tavi recept su chefa Marka Bittmana iz kuharice 'How to Cook Everything Fast', a gotove su za svega 15-20 minuta

Potrebni sastojci:

90 g maslaca
pola šalice nasjeckanih oraha
žličica naribane limunove korice
pola šalice mljevene zobi
1⁄4 šalice kokosova brašna
1⁄3 šalice smeđeg šećera
pola žličice cimeta
malo soli
2 kruške, oguljene i nasjeckane na veće komade



Priprema

Stavite oko 70 g maslaca u veliku tavu i zagrijte na niskoj temperaturi. Kad se maslac otopi, dodajte mu orahe, limunovu koricu, kokos, zob, smeđi šećer, cimet i malo soli. Na nižoj temperaturi zagrijavajte sastojke često ih miješajući dok ne dobiju zlatnožutu boju, nekih šest do osam minuta.

Maknite sastojke iz tave te stavite ostatak maslaca i rastopite ga na srednje jakoj vatri. Kad se otopi, dodajte mu kruške i lagano ih miješajte dok ne postanu mekane, ali ne i gnjecave, nekih pet do šest minuta.

Kad su kruške gotove, po njima pospite prethodno pripremljenu smjesu oraha, kokosa i zobi i poslužite dok je još toplo.
Umjesto krušaka možete koristiti bilo koje drugo voće, poput jabuka ili bobičastog voća, samo vodite računa o tome da prilagodite duljinu kuhanja prema odabiru voća.