TA ČUDESNA VODA

Kreme uz koje koža sporije stari

15.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Vjerojatno znate da hidratirana koža sporije stariji i duže zadržava mladenački sjaj, a znate li kako joj u tome pomoći?

Dokazano je da osobe koje konzumiraju manje od litre vode dnevno imaju problema s dehidriranom površinom kože koja se manifestira u vidu sitnih bora uzrokovanih isušivanjem epiderme, no katkad kao svrbež, ali i kao kožne alergije. Zbog nedostatne hidratacije dolazi do poremećaja uobičajenog protoka hranjivih tvari i do slabljenja zaštitne funkcije kože.

Osim redovite konzumacije vode, svježeg voća i povrća (bogatog selenom i vitaminima A, C i E) te ribe (koja sadrži nezasićene masne kiseline), postoje i drugi načini na koje svoju žednu kožu možete 'navodnjavati' izvana.

Nivea Visage upravo je lansirala vrlo zahvalnu '2u1' hidratantnu dnevnu kremu Make up Starter. Što će reći da se trenutačno upija i hidratira kožu pa se odmah nakon njenog nanošenja možete početi šminkati.

Za ovisnike o osvježavajućim sprejevima koji se raspršuju poput mirisnih maglica, Afrodita je pripremila novi hidratantni tonik na bazi aloe vere, koji se pokazao kao idealan suputnik tijekom vrućih ljetnih dana. Dovoljna su dva-tri 'šprica' da rastjerate sparinu i umirite užarenu kožu lica i tijela.

Posebnu kozmetičko-medicinsku kategoriju čine osobe iznimno osjetljive kože koje s punim povjerenjem mogu koristiti dermokozmetičke proizvode 'apotekarskog' brenda La Roche-Posay. Bogata hidratantna krema Hydreane Riche osigurava dnevnu infuziju na bazi ljekovite termalne vode iz francuskog gradića La Roche Posay svima koji muku muče sa suhom i osjetljivom kožom lica.

Kako su agresivna sredstva za čišćenje lica još jedan od uzročnika isušivanja i slabljenja kože, obratite pažnju i na taj dio svoje dnevne beauty rutine pa 'agresivca' zamijenite nježnijim 'čistačem'. Evo još nekoliko prijedloga iz našeg izloga: