VRIJEDI PROBATI

Kreme i pilinzi protiv celulita koje možete napraviti sami

19.05.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Ah, taj celulit! Narančina kora neminovna je pojava na trbuhu, nogama, bedrima i guzi gotovo svake žene, a tretmani u kozmetičkim salonima često su jednostavno preskupi

Nedostatak kretanja, nezdrava prehrana i loše navike poput pušenja, uz nemilosrdnu genetiku i godine, najčešći su krivci za pojavu celulita. Ako ste odlučili promijeniti sve te navike na bolje, dovesti se u formu i usput imati ljepšu i zategnutiju kožu, probajte i domaće pripravke za početak.

Kava i avokado

Poznato je da se u mnogim proizvodima nalazi kava pa zašto ne biste kod kuće napravili piling s kavom kao glavnim sastojkom. Uzmite jednu šalicu mljevene kave, šalicu smeđeg šećera, pire od jednog avokada i jednu žličicu maslinova ulja. Stavite sve sastojke u zdjelu i gnječite dok ne dobijete smjesu koja izgleda kao piling. Kružnim pokretima utrljajte smjesu u vlažnu kožu na mjestima gdje imate celulita. Ostavite 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Kokosovo ulje i kava

Pola šalice kokosova ulja zagrijte na pari i polako miješajte. Nakon što postane mlako, umiješajte po jednu šalicu mljevene kave i šećera te dodajte žličicu cimeta. Nanesite na isti način kao i prethodni piling.

Zob i eterična ulja

Uzmite 1/2 šalice zobenih pahuljica omekšalih na pari, dvije žličice soli, dvije žličice mljevene kave, 5-6 kapi eteričnog ulja naranče, 3-4 kapi eteričnog ulja ružmarina i 2-3 kapi ulja cimeta. Umiješajte smjesu i nanesite na problematična mjesta. Masirajte 5 do 10 minuta. Zatim operite toplom vodom i isperite mlakom. Ne zaboravite hidratizirati kožu nakon tretmana mlijekom ili, primjerice, maslacem za tijelo.

Ulje za masažu

Kako se nije pojavio preko noći, neće tako ni nestati pa sa svakim tretmanom morate biti uporni. Ovo ulje trebali biste masirati na zahvaćene dijelove tijela svake večeri, a još bolje će biti ako vas može masirati netko drugi, čvršćim pokretima. Nemojte se iznenaditi ako osjetite bol jer celulit boli.

U otprilike 100 grama aloa vere usipajte 15 do 20 kapi eteričnog ulja grejpa. Dobro promiješajte i spremite u tamnu bocu pa koristite dok vam ne ponestane.