PRIJEDLOG ZA RUČAK

Kremasto i brzo gotovo: Najukusniji način za pripremu pilećih prsa koji ste ikad probali

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 04.01.2021 15:15
  • Objavljeno 04.01.2021 u 15:15
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Oleksandr Prokopenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako su i vama dosadila pileća prsa na naglo, sigurno će vam dobro doći ovaj recept koji vam predlažemo za današnji ručak ili večeru. Umjesto da je bacite na malo ulja ili je presušite u pećnici, piletinu učinite nevjerojatno sočnom i kremastom uz pomoć jednostavnog umaka od vrhnja i majoneze kojim ćete piletinu obilno premazati i zapeći u pećnici s lukom. Ovo će jelo sigurno osvojiti sve vaše ukućane, a možete ga poslužiti s povrćem po želji, rižom ili kroketima

Sastojci

  • 2 glavice luka
  • 2 žličice soli
  • 600 g pilećih prsa
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice vrhnja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 prstohvata papra
  • 1 žličica origana
  • 1 čaša vruće vode
  • 200 g polutvrdog sira

Priprema

1. Otkoštena pileća prsa narežite na trake. Prebacite ih u zdjelicu pa ih začinite paprom, origanom i žličicom soli. Promiješajte ih rukama pa stavite hladiti 25 minuta.

2. Luk narežite na tanke ploške i prebacite ga u čistu zdjelicu. Posolite pa prelijte crućom vodom. Pustite da se hladi 15 minuta.

3. Luk potom ocijedite i prebacite u vatrostalnu posudu dimenzija 24 x 18 centimetara.

4. Na luk naslažite red pilećih prsa pa premažite polovicom umaka od vrhnja i majoneze s dodatkom žličice soli, papra i mljevenog češnjaka.

5. Zatim ponovno poredajte luk i meso i premažite ostatkom umaka.

6. Obilno posipajte ribanim sirom pa pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C otprilike 35-40 minuta.

U slast!

Piletina u umaku

Piletina u umaku

Izvor: Profimedia / Autor: Oleksandr Prokopenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Volite piletinu? OVDJE potražite recept za piletinu u francukom stilu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!