KREATIVNA RADIONICA

Kreiraj majicu u stilu Kat Von D

14.01.2011 u 10:54

Bionic
Reading

Kat Von D je, za one koji možda ne znaju, slavna američka majstorica tetovaže i osoba poznata s TV-a. Najpoznatija je po svom reality showu 'LA Ink' koji se prikazuje u SAD-u i Velikoj Britaniji, a pozornost izaziva i njezin specifičan modni stil u kojem prevladavaju neobične majice koje sama izrađuje

Puno ime ove osebujne mlade dame je Katherine Drachenberg. Rođena je 8. ožujka 1982, a oba roditelja rođena su joj u Argentini. Kako je istaknula u mnogim intervjuima, engleski joj je drugi jezik.

Zanimljivo je da je Kat ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao osoba koja je u 24 sata tetovirala najviše ljudi, njih čak 400. Ipak, ubrzo je taj rekord srušen.

Od šeste godine vježbala je sviranje klavira, a među omiljenim skladateljima bio joj je Beethoven. Danas kaže da joj je omiljeni bend Garbage.

Tijelo je tetovirala amblemima i logotipima bendova Metallica, ZZ Top, Guns N'Roses, Misfits, HIM itd. Također, tetovaže je stavljala i na tijela nekih poznatih faca, kao što su Sebastian Bach iz Skid Rowa, udovica Dimebaga iz Pantere, gitarist Anthraxa itd.

Tu atraktivnu crnku sigurno ste vidjeli i u spotu Killing Loneliness slavnog finskog benda HIM, a zanimljivo je da je američka grupa Eagles of Death Metal nazvala pjesmu 'High Voltage' po njenom salonu za tetoviranje. Osim toga, govorkalo se da je u vezi s bivšim suprugom Sandre Bullock, Jesseom Jamesom

No ovdje ćemo se baviti još jednim njezinim talentom – redizajniranjem T-shirt majica, odnosno izrezivanjem novih majica od starih.U vrijeme recesije svaka ušteda dobro dođe, a uvjereni smo da će vas ideje Kat Von D oduševiti, inspirirati i nadahnuti. Pa krenimo!

Kat von D kaže da više ne kupuje nove majice, već ih sama stvara od starih, i to samo uz pomoć škara i mašte.
Zajedno sa sestrom Karoline i frendicom snimila je video u kojem pokazuju kako od stare izrezuckati novu majicu. No, kako i sama Kat kaže, postoje milijuni drugih načina na koje se od stare majice može izrezati nova, a ovo je tek jedan od njih!

1. KORAK

Prvo trebate odrezati ovratnik i rub rukava.

2. KORAK

Okrenite majicu tako da vidite dio koji ide na leđa te flomasterom nacrtajte crtu na sredini, koja ide od vrata prema donjem dijelu leđa. Potom vodoravno na tu liniju iscrtajte desetke linija po kojima ćete rezati.

3. KORAK

Uzmite oštre škare i odrežite majicu po prvoj, okomitoj liniji. Nakon toga režite je po vodoravnim linijama koje ste označili, ali ne do kraja, već do dijela gdje se spajaju stražnji i prednji dio majice.

4. KORAK

Tako ćete dobiti uske i dugačke komade platna koje trebate vezati u čvorove. Želite li užu majicu, zavezat ćete više platna, a želite li ipak malo komotniju verziju, zavezat ćete labavije.

5. KORAK

Dakako, dajte mašti na volju. Možete zavezati dva ili tri komada zajedno, čime ćete dobiti sasvim drugačiju majicu!

6. KORAK

Sada su na redu rukavi. I njih izrežite na tanke ili deblje komade, ali režite do dijela gdje se rukav spaja s ostatkom majice. Ovisno o željama, platno možete samo povući da izgleda poput špageta i visi niz rame ili ih možete zavezati u čvorove ili mašnice.

I to je to! Za jasnije upute i još pokoju ideju pogledajte video Kat Von D.