BEZ KONKURENCIJE

Kraljice stila: Holivudske veteranke uspjele zasjeniti i puno mlađe kolegice

05.03.2018 u 12:03

Bionic
Reading

Još uvijek se stišavaju dojmovi s ovogodišnje dodjele Oscara na kojem je trijumfirao film Guillerma del Tora 'Oblik vode' sa čak četiri prestižna kipića, a kao i obično, puno prašine podignule su i kreacije koje su slavne dame nosile na crvenom tepihu

Na 90. dodjeli nagrada Oscar nije nedostajalo glamuroznih haljina, a fantastičnim stilom izdvojile su se dame u najboljim godinama koje su se za ovu prigodu pomno dotjerale. 

  • +5
Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Holivudska veteranka Helen Mirren (71) dominirala je crvenim tepihom u prekrasnoj haljini u nijansi plave koja je pratila liniju tijela (Reem Acra), a stajling je zaokružila upečatljivom ogrlicom i naušnicama. Slavna glumica koja i u osmom desetljeću izgleda sjajno, ovaj mladenački look upotpunila je odličnom frizurom, modernom verzijom boba s šiškama počešljanim sa strane i make upom koji je dodatno naglasio njezinu ljepotu. 

  • +16
Holivudske veteranke na dodjeli Oscara Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Modne kritičare je oduševio odabir 86-godišnje glumice Rite Moreno koja je za ovogodišnju dodjelu Oscara odjenula istu haljinu koju je nosila davne 1962. godine, kada je osvojila zlatni kipić za ulogu u filmu 'Priča sa zapadne strane'.

Haljina je izrađena u Manili, a ovoga puta ju je Rita upotpunila ukrasnom trakom, ogrlicom, narukvicom i rukavicama koje je također nosila 1962.

  • +2
Agnes Varda Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Legendarna glumica pohvalila se voditelju Ryanu Seacrestu kako je haljina izrađena od tradicionalnog obi pojasa s Filipina, koji inače nose žene u Japanu uz kimono. Inače, glumica portorikanskih korijena, jedna je od 12 glumaca koji se mogu pohvaliti da su uspjeli osvojiti četiri najprestižnije nagrade: Oscar, Emmy, Grammy i Tony.

  • +42
Crveni tepih Oscar 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Sjajno je izgledala i Jane Fonda pokazavši kako su u njezinom slučaju godine zbilja samo broj. Vremešna glumica koja se može pohvaliti besprijekornom figurom, pojavila se u bijeloj pripijenoj haljini koju potpisuje Balmain. Look dostojan crvenog tepiha upotpunila je glamuroznim cipelama sa šljokicama (Salvatore Ferragamo), bijelim clutchem (Perrin) i nakitom Chopard.

Glumica Meryl Streep koja drži rekord po broju nominacija, odlučila se za raskošnu haljinu s potpisom Christiana Diora u odvažnoj nijansi crvene. Odličan stajling upotpunila je torbicom Christiana Louboutina, nakitom Freda Leightona i cipelama Stuarta Weitzmana

  • +4
Laurie Metcalf Izvor: Profimedia / Autor: Elizabeth Goodenough/Everett Collection

Još jedna glumica zablistala je u crvenom: Christine Lahti privlačila je poglede u zanimljivoj kreaciji (Romona Keveža), a sjajan outfit je začinila trendi bob frizurom s laganim valovima. 

Allison Janney koja je za ulogu LaVone Harding u filmu 'Ja, Tonya' dobila Oscara kao najbolja sporedna glumica zadivila je odličnim odabirom. U haljini dramatičnih rukava prekrasne nijanse crvene (Reem Acra), glumica je izgledala poput prave holivudske dive. 

  • +9
Allison Janney Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Laurie Metcalf bila je pojam elegancije u nježnoj ružičastoj haljini Christiana Siriana, dok se slavljenica Frances McDormand, dobitnica Oscara kao najbolju glumica, pojavila potpuno bez šminke u jednostavnoj haljini dugih rukava, poslavši snažnu feminističku poruku. 

Glumica Faye Dunaway (77), baš poput Rite Moreno se odlučila za još jednu reciklažu: pojavila se odjevena u istu haljinu i prozirnim donjim dijelom (Esteban Cortazar) koju je nosila i na prošlogodišnjoj dodjeli.