OSJEĆAJU SE DOBRO

Modno recikliranje: Čak tri glumice na Oscar su stigle u već viđenim haljinama

05.03.2018 u 08:38

Bionic
Reading

Kada je u pitanju važno događanje, mnoge slavne dame strahuju kako će se netko od njihovih kolegica ili, u najgorem mogućem slučaju - suparnica, pojaviti u identičnoj kreaciji koju su i one odabrale. No neke zaista nemaju razloga za brigu. Za ovogodišnju dodjelu Oscara čak su se dvije glumice i jedna komičarka odlučile pojaviti u haljini koju su već nosile i toga se ne srame

Strah da će se netko pojaviti na istom događaju u istoj haljini postaje veći što je događaj važniji, a 90. po redu dodjela Oscara donijela je mnoge zanimljive kreacije, no čak tri dame, od toga dvije glumice i jedna komičarka, ovoga puta nisu zatražile, poput svojih kolegica, angažman najpoznatijih dizajnera da im kreira posebnu haljinu, već su za nju posegnule dublje u svoj ormar.

Glumica Faye Dunaway i ove godine, s Warrenom Beattyjem, bila je jedna od prezenterica. Prema odluci čelnika Akademije, njih su dvoje zapravo trebali ispraviti prošlogodišnji gaf i sramotu kada je pročitan krivi pobjednik u najvažnijoj kategoriji - onoj za najbolji film.

77-godišnja glumica nemalo je iznenadila modne kritičare kada je na pozornicu stupila odjevena u identičnu haljinu s dvostrukim kopčanjem i prozirnim donjim dijelom, koju potpisuje Esteban Cortazar, a koju je nosila i na prošlogodišnjoj dodjeli.

Da je zaista šteta da lijepa haljina, nakon tek jednog nošenja u javnosti, dobije svoje mjesto u dnu ormara, zna i komičarka Tiffany Haddish, koja je toliko oduševljena svojom bijelom haljinom Alexander McQueen, koju je, za razliku od mnogih holivudskih glumica, sama kupila, da ju je odlučila odjenuti treći put.

  • +42
Crveni tepih, Oscar 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon što ju je nosila na premijeri filma 'Girls Trip', potom u showu 'Saturday Night Live', Tiffany se još jednom odlučila za dobitnu kombinaciju. No komičarka ne bi bila komičarka da elegantnu haljinu ovoga puta nije malo 'začinila' i to, ni manje ni više, nego toplim šlapicama UGG.

'Mislim da smijem nositi što želim, kada želim i koliko god puta želim', našalila se Tiffany na svoj račun.

Ipak, kraljica večeri bila je glumica Rita Moreno, koja je za ovogodišnju dodjelu Oscara odjenula istu haljinu koju je nosila davne 1962. godine, kada je osvojila zlatni kipić za ulogu u filmu 'Priča sa zapadne strane'.

86-godišnja legendarna glumica pohvalila se voditelju Ryanu Seacrestu kako je haljina izrađena od tradicionalnog obi pojasa s Filipina, koji inače nose žene u Japanu uz kimono.