Pernille Teisbaek

Kraljica ulične mode koja ne vjeruje u trendove: Skandinavska modna ikona ima sjajnu kolekciju za Mango, a otkriva i tajnu dobrog stila

08.10.2021 u 12:59

Bionic
Reading

Najnovija Mango kolekcija ima puni potencijal postati jednom od najboljih suradnji ove jeseni. Naime, brend se ponovno udružio sa skandinavskom mega influencericom Pernille Teisbaek. Rezultat? Modni komadi koji su bezvremenski i istovremeno u trendu. Pernille Teisbaek otkrila je svoje favorite iz kolekcije, ali najbolje savjete za oblikovanje ležernog, elegantnog stila à la Pernille

Kada razmišljamo o Skandinaviji, osim fine hrane, prekrasne prirode tu je, naravno i fenomenalan stil. Naime, sve više stilskih ikona dolazi sa krajnjeg sjevera, a izgled Skandinavaca postaje legendaran poput pariškog. Među Skandinavskim modnim influencerima svakako se izdvaja Pernille Teisbaek, Dankinja koju na Instagramu prati više od milijun ljudi.

Pernille je odavno postala sinonim za ležerni, chic skandinavski stil, a svaki dan očarava čistim, ali uzbudljivim izgledom. A sada je lakše no ikada iskopirati njezin sjajni. Naime, Pernille ima kolekciju nastalu u suradnji s Mangom, osmišljenu tako da odražava DNK vašeg osobnog stila: neutralna paleta boja i čisti krojevi tvore 20 bezvremenskih stilova koji se mogu kombinirati za svaku priliku. Dodatni plus je činjenica da su svi komadi izrađeni od održivih materijala, poput organskog pamuka ili recikliranog poliestera.

Pernille Teisbaek za Mango Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Baš kada smo u prijelaznom razdoblju obnove garderobe i praćenja trendova, Pernille koja je skandinavska influencerica, poduzetnica i stilistica otkriva koji su joj najdraži komadi iz kolekcije, ali i dijeli svoje najbolje stilske savjete:

Organizacija je sve

'Modnu kombinaciju uvijek pripremim dan ranije. To je najbolji savjet koji bi svima preporučila, pogotovo kad vas čeka stresan dan. Osim toga, s vremenom sam otkrila koji modni stil mi najbolje odgovara te se uvijek krećem unutar svoje zone udobnosti. Zbog toga svake godine sezonski pregledam svu garderobu kako bih znala čime točno raspolažem,' kaže Pernille.

Igrajte na neutralne boje

Neutralne boje pružaju vam priliku da ih uvijek iznova kombinirate na različite načine - od jednobojnog stila do spajanja boja. 'Moja nova kolekcija za Mango također sadrži čiste palete boja. Estetika i slaganje boja oduvijek su mi bili iznimno važni I zato volim neutralne boje. I ne samo u modi: čitav interijer moje kuće određen je ovim nijansama,' kaže Pernille.

Pronađite svoj stil

'Najvažnije je definirati svoju osobnu zonu udobnosti. Zato razmislite o stvarima u kojima se osjećate najugodnije. No, doista se usredotočite na sebe i ne dajte se zbuniti onim što vidite na drugim ljudima i što vam se čini cool. Stil drugih ljudi iskoristite kao inspiraciju i zapitajte se kako to možete iskoristiti u svom osobnom izgledu,' savjetuje Pernille.

Uložite u bezvremenske ključne dijelove

'Ne vjerujem u trendove, već u izdržljive, bezvremenske komade koji će me pratiti nekoliko sezona. Odlično odijelo, na primjer, djeluje kao totalni look u uredu ili za večernji izlazak, a sako od odijela može se nositi i odvojeno s trapericama. Moj drugi jesenski ključni komad uvijek je muški kaput koji pristaje uz svaku odjeću,' otkriva Pernille.

Pitate li Pernille Teisbaek da odvoji omiljeni komad iz vlastite kolekcije, ta odluka joj je poprilično teška. Ako baš mora izdvojiti jedan komad, onda bi to bilo odijelo krem boje. 'To je doista izvrsna modna kombinacija koja se vrlo lako može oblikovati za brojne prigode od odlaska na posao pa do ležernih prigoda,' kaže ova 32-godišnjakinja.

Unatoč tome što je jedno od najutjecajnijih lica u industriji, Pernille se ne smatra ikonom i tvrdi da ne vjeruje u trendove. Umjesto da se povodite za trendovima koji se neprestano mijenjaju, ona savjetuje posezanje za klasikom te recikliranje onog što već imate u ormaru. U skladu s time, svakako je poželjno ulaganje u izdržljive komade koji se mogu dugo nositi. Naime, tržište vintage odjeće posljednjih godina bilježi popriličan porast, a second hand duaćani vječna su Pernillina inspiracija. 'Volim pronaći rabljene ili vintage komade na internetu i statement torbu i traperice. Po mom mišljenju, ključ uspjeha s ovom vrstom kupnje je strpljenje, potrebno je vrijeme i morate biti strpljivi da među svim tim modelima pronađete komade koji su vrijedni,' kaže Pernille.

Za kraj Pernille otkriva sjajne ideje za stajlinge u različitim prigodama:

Za zimsko vjenčanje: 'Definitivan izbor bio bi sako i hlače.'

Večernji izlazak s prijateljima: 'Sigurna sam da bih odjenula traperice s majicom i jaknom.'

Na razgovoru za posao: 'Kladila bih se na odijelo u kombinaciji s košuljom.'