RECEPT

Kozice s tagliatellama u pivu

26.11.2008 u 09:40

Bionic
Reading

Tjestenina tagliatelle, fettucine ili kakvi drugi ravni rezanci izvrsno idu uz ovaj umak osobite pivske arome s kozicama, kukuruzom i paprikom

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 30 minuta

Sastojci za 4 osobe:

2 žlice maslinovog ulja
1 veći luk, očistiti i iskosati
2 paprike, 1 crvena, 1 zelena, odstraniti sjemenke i nasjeckati
225 g gljiva, očistiti i iskosati
2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati (vidi str. 11)
400 g sjeckanih pelata
285 ml lager piva
1 žlica koncentrata rajčice
1 čajna žličica svježe kosane majčine dušice
½ čajne žličice soli
svježe mljeveni crni papar
225 g tagliatella ili fettucina
115 g zamrznutog kukuruza
340 g zamrznutih, kuhanih i očišćenih kozica
listići svježeg bosiljka za ukras

Po porciji
Kalorija 422
Bjelančevina 31 g
Ukupno masti 10 g(zasićenih masti 1.4 g)
Ugljikohidrata 56 g (dodanog šećera 0)
Vlakana 8.4 g
Natrija 1655 mg

Savjet: Ovoj kombinaciji tagliatella i kozica lager pivo daje krepku aromu. Za nešto blaži okus, umjesto piva upotrijebite riblji temeljac ili bijelo vino.

1. Zagrijte ulje u velikoj, teškoj posudi te na umjerenoj vatri pirjajte luk i papriku dok ne omekšaju.

2. Dodajte gljive i češnjak te pirjajte još 3 minute uz povremeno miješanje. Umiješajte pelate, pivo, koncentrat rajčice, majčinu dušicu, sol te nešto papra. Krčkajte 12 – 15 minuta uz povremeno miješanje sve dok se umak lagano ne zgusne. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu (vidi str. 202) i ocijedite.

3. Umaku dodajte kukuruz i kozice pa zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte 4 – 5 minuta dok se sve dobro ne zagrije. Pažljivo umiješajte tjesteninu i svježi bosiljak ili peršin. Izgrabite u zagrijane zdjelice te poslužite sa svježom zelenom salatom.

Tagliatelle, fettucine ili kakvi drugi ravni rezanci izvrsno idu uz ovaj umak osobite pivske arome s kozicama, kukuruzom i paprikom.