KOVRČE KOJE SVI ŽELE

Konačno otkrivena tajna besprijekorno stilizirane frizure lijepe Amal Clooney

09.07.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Tajna besprijekorne frizure Amal Clooney o kojoj mašta svaka žena konačno je otkrivena. Frizer lijepe odvjetnice objasnio je korak po korak kako postići savršeno zaglađene i voluminozne kovrče

Osim što spašava svijet boreći se za ljudska prava, Amal Clooney ima i savršenu frizuru, i to u svakom trenutku. Kad god se pojavi u javnosti lijepa odvjetnica i supruga Georgea Clooneyja uvijek ima besprijekorno stiliziranu frizuru koja slovi za najpoželjniji look godine.

41-godišnja Libanonka ima sreće što ima bujnu i kvalitetnu kosu, no nije genetika jedina zaslužna za njezinu uvijek postojanu frizuru. Frizer lijepe odvjetnice Rod Ortega koji je surađivao s brojnim poznatim zvijezdama, uključujući Blake Lively i Aubrey Plazu, otkrio je za In Style kako postići savršene kovrče koje su postale Amalin zaštitni znak.

Kvalitetno odrađeno feniranje, bilo ono u profesionalnom frizerskom salonu ili kod kuće, ne može dobro proći bez odgovarajuće opreme. Ortega naglašava kako je najvažnije investirati u kvalitetan fen. Odaberite snažan fen koji se neće pregrijavati i koji ima posebno dizajniran suženi nastavak feniranje uz pomoć kojeg ćete lakše postići željeni volumen.

Baš zato što omogućava zaglađenu, mekanu i sjajnu teksturu kose feniranje je uvijek puno bolja opcija od korištenja uvijača za kosu ili pegli koji isušuju i pale kosu. Također, pravilnim feniranjem ćete postići volumen koji je ni jednom drugom metodom i pomagalom nemoguće ostvariti.

'Amal ima vrlo živahnu, kovrčavu kosu, posebno je neukrotljiva na vlažnim mjestima. Oslanjam se na svoj fen koji uvijek odradi vrhunski posao', rekao je slavni frizer.

Ortega odabire ostala pomagala i preparate za kosu ovisno o veličini kovrča i stilu frizure koji želi postići. Nakon što uz pomoć fena i okrugle četke za kosu postigne volumen, Ortega uvojke dodatno popravi električnim uvijačem za kosu sa širokim grijačem, a za kraj obavezno nanesem lak za kosu koji je dovoljno čvrst, a istovremeno ne lijepi kosu. Ovu tehniku primijenio je kada je slavnu odvjetnicu spremao za proslavu 50. godišnjice Omege.

'Za premijeru serije 'Catch-22' premiere, isfenirao sam joj kosu uz pomoć okrugle, srednje velike četke sa čekinjama od prirodne dlake, a potom sam uvojke dodatno nakovrčao uz pomoć uvijača kako bi dobile na čvrstini. Za kraj sam dodao mirišljavu vodu u spreju za volumen kako kosa ne bi bila suha te zaglađujući serum na vrhove kose', otkrio je slavni frizer.

Kada odabirete preparate za kosu, pazite da su lagana kako bi ih kosa brže upila i kako ne bi otežala kosu.

Ako želite postići prirodniji izgled kovrča, poput onih koje imate nakon izlaska iz mora, frizer savjetuje uvijač za kosu s tankim i dugačkim grijačem uz pomoć kojeg će kovrče biti sitnije, poput valova.

Ako želite postići očaravajući volumen počnite fenirati kosu sa sredine glave i investirajte u profesionalnu četku za feniranje. Također, prije feniranja nemojte nanositi preparate za kosu u prevelikoj količini. Cilj je da kosa bude čista i lagana kako bi je što lakše podignuli uz pomoć četke, savjetuje frizer.